Retour à l'aperçu

Le COC entame une action de protestation à la Gay Pride d'Amsterdam

Door de poster mee te brengen naar de Parade of deze op 6 augustus voor het raam te hangen, kunnen bezoekers en bewoners laten zien dat ze het oneens zijn met de regering. Ondanks een grote Kamermeerderheid – 122 Kamerleden stemde voor – en jarenlange actie van het COC weigert het kabinet nog altijd om voorlichting verplicht te stellen en een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar. De regering is met een boot vertegenwoordigd tijdens de grachtenparade.

‘De Amsterdam Gay Pride is een feest, maar het gaat ook over gelijke rechten en gelijke behandeling’, zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland over de actie. Zij roept bezoekers en bewoners op om massaal aan de actie mee te doen. ‘Met de poster kunnen we de regering zaterdag een kraakhelder signaal geven: ambtenaren mogen geen bruidsparen weigeren en scholen horen gewoon voor te lichten over homo- en transseksualiteit’.

De posters, met daarop de tekst ‘weiger de weigerambtenaar’ en ‘voorlichting op elke school’, worden woensdag 3 augustus huis-aan-huis bezorgd langs de Prinsengracht en de Amstel, de route van de Canal Parade. Ook is de poster gratis verkrijgbaar bij o.a. COC Amsterdam (Rozenstraat 14), Gays&Gadgets (Spuistraat 44), Boekhandel Vrolijk (Paleisstraat 135) en Pink Point op de Westermarkt bij het Homomonument. De posters zijn als PDF-bestanden hieronder te downloaden.

Het COC startte in april een landelijke internetpetitie voor voorlichting op elke school op www.coc.nl.

Tijdens de ProGay-openingsceremonie van de Amsterdam Gay Pride lanceerden AVRO en COC afgelopen zaterdag een onlinetest op www.hoehebjijhetgeleerd.avro.nl, waarmee mensen kunnen uitvinden hoeveel (of hoe weinig) ze eigenlijk weten over homoseksualiteit en transgenders.

Al in 2007 sloot het COC een convenant met tal van politieke partijen om een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar.
Le COC entame une action de protestation à la Gay Pride d'Amsterdam
Weiger de weigerambtenaar:
Poster

Voorlichting op elke school:
Poster

Om deze bestanden te kunnen openen en printen heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Pour plus d'informations, voir :

La majorité de la Chambre contre le refus des fonctionnaires

DOCUMENTATIE

CGB-oordeel 2008/40 Weigerambtenaar
CGB-advies 2008/04 ‘Trouwen? Geen bezwaar!’
VNG-Notitie 2008 – stemt in met het CGB-advies.

Zie verder ook ons dossier Homohuwelijk