Retour à l'aperçu

Bougies arc-en-ciel dans les chapelles mariales du Limbourg

COC Limburg plaatst op 29 juli 2016 om 17.00 uur een regenboogkaars in de Mariakapel van de Basiliek Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” in Maastricht. Met deze actie wordt steun gegeven aan de EuroPride Vlaggenactie.

Voor de EuroPride startten de organisatoren van de Gay Pride Kerkdienst en de Pink Christmas Kerkdienst, gesteund door de Protestantse Kerk Amsterdam, een actie om op alle kerken in Amsterdam regenboogvlaggen te laten wapperen. Veel kerken gaven gehoor aan deze EuroPride Vlaggenactie. Bij de start van de Pride-activiteiten op Roze Zaterdag, 23 juli 2016, wapperde op vele Godshuizen in Amsterdam de regenboogvlag.

Maar…geen enkele rooms-katholieke kerk in Amsterdam deed mee.

COC Limburg kent verschillende LHBT’s, die bewust rooms-katholiek zijn. De paus zei onlangs: “Degenen die blijk geven van een homoseksuele oriëntatie moeten de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben om Gods wil in hun leven te kunnen begrijpen en die ten volle te kunnen uitvoeren.” Hierbij roept hij in feite op, om aan de basis actief te zijn.

Roomse Regenboog kaarzen - COC Limburg actie Mariakapellen EuroPride 2016

Daarom neemt COC Limburg dit initiatief. Als de officiële kerk geen regenboogvlag plaatst, doen wij het zelf, waardig met regenboogkaarsen.

COC Limburg gaat regenboogkaarsen in Mariakapellen plaatsen en Maria vragen om steun. Het is onmogelijk in alle Mariakapellen in Limburg een regenboogkaars te plaatsen. Daarom het symbolisch gebaar van 50 kleine en 5 grote kaarsen als een roze krans door de provincie. Tenslotte telt ook de rozenkrans 55 kralen, 50 kleine en 5 grote kralen.

De eerste kaars wordt geplaatst in de Mariakapel van de Basiliek Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” in Maastricht op vrijdag 29 juli 2016 om 17.00 uur. U bent daarbij van harte uitgenodigd.

Foto’s van alle kaarsen komen op een website te staan als blijvende herinnering van steun aan katholieke LHBT’s in Limburg en elders in de wereld.

[Bron/Illustratie: COC Limburg – Foto Regenboogvlag/Kaars: CC-Pokrajac]