Terug naar overzicht

Gay Krant stopt - OUT Media overweegt overname

Na 34 jaargangen en 676 edities komt er een einde aan de Gay Krant. Oorzaak zijn de slechte economische omstandigheden. De website GK.nl wordt vooralsnog voortgezet. UPDATE: Stichting OUT Media overweegt een overname van de Gay Krant.

Vandaag is bedrijfsbeëindiging aangevraagd voor de Gay Krant. Bij de krant werkte negen vaste medewerkers. 

De Gay Krant is het slachtoffer geworden van de ingezakte advertentiemarkt en een terugloop in het aantal abonnementen. Daarnaast had de Gay Krant te maken met het stopzetten van de losse verkoop omdat de verspreider van de losse nummers onvoldoende kansen zag.

De Gay Krant zette zich  – in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) – in voor gelijkberechtiging van homoseksuelen en startte tal van emancipatieprojecten.

De Gay Krant werd in 1979 opgericht. Onder leiding van Joop Boonstra en Henk Krol groeide het blad uit tot het grootste homo-informatieblad van Europa. Joop Boonstra nam enkele jaren geleden om gezondheidsredenen afscheid van de krant, Henk Krol trad vorig jaar terug om zich te richten op het leiderschap van de politieke partij 50Plus.

UPDATE: Stichting OUT Media overweegt een overname van de Gay Krant

Uitgever Stichting OUT Media van Gay&Night Magazine laat weten contact te gaan opnemen met de curator van de Gay Krant, zodra deze bekend is, om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om de Gay Krant te laten voortbestaan.

Stichting OUT Media heeft als doel om gaymedia in stand te houden. “We vinden dat een succesvolle toekomst voor de Gay Krant gerealiseerd moet kunnen worden”, zegt stichtingsvoorzitter Frederik van den Bosch. “Die uitdaging zou OUT Media graag aan willen gaan.”

[Bronnen: GK.nl & GAY.nl]