Terug naar overzicht

Genomineerden Roze Lieverdje bekend gemaakt

Vandaag maakt GroenLinks Amsterdam de genomineerden voor het Roze Lieverdje bekend. GroenLinks reikt deze tweejaarlijkse prijs uit aan een Amsterdammer of Amsterdamse organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie van LHBT+’ers in de hoofdstad. Iedereen kan online stemmen om te bepalen wie deze prijs op Valentijnsdag uitgereikt krijgt.

GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink: “Recent homofoob geweld laat zien dat we  nog lang niet klaar zijn met de positieverbetering van LHBT+’ers in Amsterdam. Met deze prijs willen we mensen of organisaties die zich inzetten voor LHBT+emancipatie een hart onder de riem steken en hen feestelijk in het zonnetje zetten.”

De vier genomineerden zijn:

  • Nassiri Belaraj, oprichter van Pink Marrakesh
  • Stichting Maruf, het platform voor queer moslims
  • Wielie Elhorst, predikant met bijzonder opdracht voor de LHBTI-gemeenschap
  • Ana Paula Lima, bi-culturele activiste voor transrechten

Meer informatie over de kandidaten kunt u HIER vinden.

Juryvoorzitter Tirza de Fockert: “Wij zijn onwijs trots op deze diverse en inspirerende genomineerden. Ze laten met hun werk zien dat hoe kwetsbaar je je als LHBT+’er soms ook kunt voelen, er altijd Amsterdammers zijn die je een veilige plek bieden en zich inzetten voor jouw emancipatie.”

Alle Amsterdammers mochten mensen of organisaties aandragen. Een breed samengestelde jury, bestaande uit onder andere Döne Fil, Irene Hemelaar, Olave Basabose en Lady Galore selecteerde daarna een top 4.

Vervolgens kan iedereen tot 11 februari online stemmen om het uiteindelijke Roze Lieverdje van 2018 te bepalen. Op Valentijnsdag (woensdag 14 februari) zal het Roze Lieverdje uitgereikt worden tijdens een roze gala. Eerdere winnaars van deze prijs waren politieagent Ellie Lust, cabaretière Dolly Bellefleur en dragqueen Lady Galore.

[Bron/Illustratie: GroenLinks Amsterdam]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!