Terug naar overzicht

Gevangenisstraf Marokkaanse mannen vanwege homoseksuele handelingen

Een Marokkaanse rechtbank heeft twee Marokkaanse mannen veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf vanwege homoseksuele handelingen en schending van de openbare zeden. De beide mannen ontkennen de aanklacht en gaan in hoger beroep. Dat heeft een van hun advocaten gemeld aan persagentschap AFP.

De twee mannen, van 20 en 28 jaar, werden begin mei in Témara, een voorstad van Rabat, door de politie opgepakt terwijl ze samen in een auto zaten. Volgens de aanklager zijn de twee mannen door de politie op heterdaad betrapt bij het plegen van homoseksuele handelingen.

Bij hun derde verhoor afgelopen maandag ontkenden de twee mannen de feiten die hen ten laste worden gelegd. “We waren in de wagen gewoon aan het praten, zonder meer en zonder illegale feiten”, aldus een van de mannen aan de voorzitter van de rechtbank.

Het proces-verbaal van de politie waar de aanklacht vanwege homoseksuele handelingen en schending van de openbare zeden op gebaseerd is, werd door beide mannen ondertekend, maar bevat volgens hen ‘niet de exacte feiten’.

Artikel 489 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht verbiedt elke seksuele handeling tussen twee personen van gelijk geslacht, met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar.

De advocaat, die anoniem wil blijven, gaat de zaak dinsdag met de families bespreken om beroep aan te tekenen. Volgens hem berust de aanklacht nergens op. Hij liet verder weten dat hij de beide mannen nooit zou hebben verdedigd als ze homoseksueel zouden zijn.

[Bron: AFP – Foto: washtenawcc]