Terug naar overzicht

GroenLinks komt op voor homo-asielzoekers

In zo’n 80 landen zijn homoseksuele handelingen strafbaar, in 7 staat er de doodstraf op. Als je als LHBT uit de kast komt kun je je leven vergooien. Vluchten naar landen waar het beter is wordt steeds moeilijker. Nederland doet er alles aan om mensen buiten de deur te houden. Daarnaast gaat het geweld en de discriminatie in de asielzoekerscentra gewoon door.

Op zaterdag 2 juli a.s. vindt Roze Zaterdag in Groningen plaats. Daar vragen RozeLinks, GroenLinks Groningen, en Tweede-Kamerlid Ineke van Gent aandacht voor een verbetering van de situatie van LHBT-vluchtelingen. Ze proberen de parade te ontvluchten. Politici en hulpverleners zijn te ontmoeten op de infomarkt. En roze badeendjes worden verkocht om dit doel te steunen.
GroenLinks komt op voor homo-asielzoekers
Bij de GroenLinks-kraam op de infomarkt kunnen bezoekers van Roze Zaterdag tussen 16.00 en 18.00 koffie of thee delen met politici en hulpverleners, zoals Ineke van Gent (GL-Tweede-Kamerlid – 16.30 u), David Teigeler en Liz Main (hulpverleners bij asielorganisaties 16.00 en 17.30 u), en Kris van der Veen en Mattias Gijsbertsen (GL-gemeenteraad Groningen – 17.00 u). De rest van de tijd is hier tevens een documentaire te zien, meer informatie te verkrijgen en het goede doel te steunen.

Tijdens de parade (13.15–14.30 u) zullen RozeLinks, GroenLinks Groningen en Ineke van Gent flyers uitdelen en illustreren hoe zwaar het is om telkens weer opnieuw te moeten vluchten.

Ook zal RozeLinks een webpagina rond dit thema lanceren. Daarop zijn persoonlijke verhalen te vinden alsmede concrete beleidsvoorstellen en achtergrondinformatie. Zie daarvoor: rozelinks.groenlinks.nl.