Terug naar overzicht

Hand-in-hand tegen anti-LHBTI-geweld in Arnhem, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag

Op woensdag 5 april in Amsterdam en op zaterdag 8 april in Arnhem, Den Haag en Eindhoven worden manifestaties georganiseerd als protest tegen het recente anti-LHBTI-geweld in die steden en als teken van solidariteit met de slachtoffers.

De Arnhemse LHBTI-gemeenschap is afgelopen weekend in zijn hart geraakt. Twee mannen zijn gemolesteerd omdat ze hand in hand door de stad liepen. Met een betonschaar is één van hen toegetakeld waarbij zijn tanden uit de mond geslagen zijn. Dit kan niet, dit mag niet en is onacceptabel voor iedereen die diversiteit toejuicht, vindt het samenwerkingsverband Gay Horeca Arnhem.

Hand in Hand voor Diversiteit – Gele Rijdersplein te Arnhem

Gay Horeca Arnhem roept daarom iedereen op om op zaterdag 8 april om 17.00 uur naar het Gele Rijdersplein* in Arnhem te komen om samen hand in hand te staan voor diversiteit en de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Zie voor meer informatie – Hand-in-Hand-voor-Diversiteit-Facebookevent.

hand-in-hand-voor-diversiteit-8-april-2017-op-gele-rijdersplein-in-arnhem* vanwege de verwachte grote opkomst verplaatst naar het Gele Rijdersplein, dus NIET op het eerder genoemde Jansplein!

De organisatie heeft besloten een positieve manifestatie te organiseren waarbij de boodschap centraal staat. Zo zal Arnold Dingemans spreken namens organisator Gay Horeca Arnhem, komt waarnemend burgemeester Boele Staal namens de gemeente Arnhem spreken, komt Louis de Mast als moslim een persoonlijke brief voorlezen, spreekt voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland en LHBTI-jongerenorganisatie Dito! komt iets vertellen over de positie van de LHBTI-gemeenschap en bekende Nederlanders Barry Paf, Barbara Barend, Frits Huffnagel en Marc Puttman geven hun mening over de gehele situatie in Nederland. Naast gastsprekers zal er een muzikale omlijsting komen van o.a. Donker Blond en homokoor Herenakkoord. De presentatie zal gedaan worden door Draqqueen Dusty.

De Arnhemse Gay Horeca wil met deze actie laten zien dat ze samen en met elkaar op willen staan voor deze twee slachtoffers en alle anderen die hier mee te maken hebben gehad. “De LHBTI-gemeenschap staat voor tolerantie en acceptatie en deze waarden willen we uitdragen als signaal voor de toekomst. We zijn wie we zijn en blijven strijdbaar voor onze rechten opkomen. Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht”, zegt Arnold Dingemans.

Hand in Hand voor Diversiteit – 18 Septemberplein te Eindhoven

Ook in Eindhoven wordt een protestactie gehouden, want ook in die gemeente zijn dit weekend twee homo’s mishandeld vanwege hun seksuele gerichtheid. De Eindhovenaren van 22 en 25 jaar werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van de stad mishandeld. Een van hen werd in elk geval meerdere keren in zijn gezicht geslagen. Ook werden de twee uitgemaakt ‘voor vieze vuile homo’s nadat ze de Pallaz verlieten.

hand-in-hand-voor-diversiteit-8-april-2017-op-18-septemberplein-in-eindhovenHet protest is op zaterdag 8 april vanaf 17.00 uur. Vanaf het 18 Septemberplein wordt door het centrum naar het Stadhuisplein gelopen.

Den Haag – Hand in Hand met Arnhem vanuit je eigen kroeg

Na de zoveelste schokkende gebeurtenis van anti-LHBTI-geweld wordt ook in Den Haag een signaal van protest tegen het geweld en solidariteit met de slachtoffers afgeven. Daarvoor wordt een Hand-in-hand-wandeling vanuit een groot aantal Haagse kroegen naar het Spuiplein georganiseerd.

hand-in-hand-met-arnhem-8-april-2017-den-haag-overzicht-deelnemende-kroegen

Zaterdag 8 april van 16:45 uur (vanuit diverse cafe’s) tot 17:30 uur. Eindhalte Spuiplein in Den Haag. Zie voor alle informatie de Facebookpagina over deze actie.

Amsterdam marcheert #handinhand van Damplein naar Homomonument

Een homopaar in de Amsterdamse Kerkstraat zegt ook slachtoffer te zijn geworden van anti-LHBTI-geweld, wordt door AT5 gemeld. Dat is te lezen in pamfletten die het paar in de straat heeft opgehangen, waarin zij getuigen oproepen zich bij de politie te melden. De politie bevestigt de aangifte en vermoedt eveneens LHBTI-gerelateerd geweld. De zaak is onder behandeling bij Roze in Blauw, een speciale eenheid belast met haatincidenten tegen LHBTI’s.

hand-in-hand-5-april-2017-amsterdam

Dit voorval – en die in Arnhem en Eindhoven – is voor politieke jongerenorganisaties een reden om ook in Amsterdam actie te voeren. De Amsterdamse afdeling van de JOVD nam daarvoor het initiatief en krijgt steun van de Amsterdamse Jonge Socialisten, Jonge Democraten, CDJA en Dwars.

Op woensdag 5 april vanaf 18.30 uur wordt er verzameld op het Damplein voor een mars naar het Homomonument. Daar zal een bloemstuk worden neergelegd met bloemen in de regenboogkleuren. Voor meer informatie – zie het Facebookevent.

[Bron/Illustratie: Gay Horeca Arnhem]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!