Terug naar overzicht

Hans Hoksbergen overleden

Oud-voorzitter van COC Midden-Gelderland Hans Hoksbergen (55) is na een kort maar hevig ziekbed afgelopen dinsdag 23 september overleden. COC Nederland condoleert zijn familie en vrienden met het onverwachte verlies en wenst hen sterkte.

Hans Hoksbergen was bijna veertien jaar vrijwilliger bij COC Midden-Gelderland en voorzitter en later penningmeester van deze in Arnhem gevestigde COC-vereniging tot 2011. Een roerige tijd, waarin het COC vooral op zoek was naar goede huisvesting. Die werd uiteindelijk gevonden aan de St. Catharinaplaats in het centrum van Arnhem.

Hans Hoksbergen raakte betrokken bij de LHBT-beweging door mee te werken aan de organisatie van de Roze Zaterdag in Arnhem in 1999. Daarna werd hij ook voorzitter van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland, de organisatie die bepaalt welke stad de jaarlijkse Roze Zaterdag mag organiseren.

“Hans is van onschatbare waarde geweest voor de continuïteit van de Roze Zaterdag in Nederland”, meldt het bestuur van deze stichting. “Wij hebben veel van hem geleerd en zullen zijn wijsheid, zijn humor en zijn liefde voor de Roze Zaterdag node moeten missen.”

Bestuur en medewerkers van COC Nederland condoleren zijn echtgenoot Hjalmar van der Wens, zijn familie en vrienden met het onverwachte verlies en wensen hen veel sterkte bij het verwerken daarvan.

[Bron: COC NL – Foto Hans Hoksbergen: Facebook]