Terug naar overzicht

HEMA-Kraamfeest tijdens Pride-week

Op 31 juli, tijdens de komende Pride-week, organiseert HEMA het HEMA-Kraamfeest. HEMA viert dan de liefde tussen ouder en kind, samen met drie regenbooggezinnen die hun kind hebben gekregen via draagmoederschap of donorschap of een kind hebben met meer dan twee ouders, ook wel meerouderschap. Daarmee wil HEMA laten zien dat liefde voor iedereen is, in welke gezinsvorm dan ook.

“HEMA is voor iedereen en iedereen moet de liefde kunnen vieren”, zegt HEMA-CEO Tjeerd Jegen. “Dit zal het vierde jaar worden dat wij deze boodschap tijdens Pride uitdragen, dit jaar met het HEMA-Kraamfeest. We vinden namelijk dat het vormen van een gezin voor iedereen mogelijk zou moeten zijn. De liefde tussen ouder en kind, in wat voor soort gezin dan ook, is waar het om gaat.”

Samen met het COC en stichting Meer dan Gewenst is HEMA op zoek gegaan naar drie gezinnen die recentelijk een kindje hebben mogen verwelkomen. Tijdens het kraamfeest zullen deze gezinnen in het zonnetje worden gezet en samen met hun familie en vrienden die liefde voor het pasgeboren kindje vieren. Van Kraamtaart tot wieg, tijdens deze dag zal het de gezinnen aan niets ontbreken.

Barbara Barend zal tijdens het HEMA-Kraamfeest aanwezig zijn om meer over haar ervaringen als regenbooggezin te vertellen. “Als klein meisje wist ik één ding zeker, ik wilde later als ik groot was moeder worden. Dat verlangen is nooit veranderd, ook niet toen ik ontdekte dat ik op vrouwen viel. Niemand moet zich van die wens laten weerhouden om het simpele gegeven dat je geen ‘’traditionele relatie’’ hebt. Daarom juich ik het HEMA-Kraamfeest ook toe, om zo dit onderwerp bespreekbaar te maken.”

Opbrengst Viktor&Rolf Pride t-shirts voor COC’s GSA

HEMA is trouwens ook een bijzondere samenwerking gestart met Viktor&Rolf. Vanaf 18 juli worden in tien Amsterdamse HEMA-winkels (en de HEMA-site) door hen ontworpen t-shirts verkocht met dezelfde krachtige boodschap: ‘Love is for everyone.’ De opbrengst van de verkoop van deze t-shirts gaat naar COC’s GSA.

[Bron/Illustraties: HEMA]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?