Terug naar overzicht

Henk Krol doet Gay Krant-aandelen van de hand

Henk Krol – oprichter, eigenaar en oud-hoofdredacteur van de Gay Krant –¬†doet zijn aandelen in het bedrijf over aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant. De stichting verkoopt ze vervolgens door aan belangstellenden, die daarmee invloed krijgen op de krant die al 34 jaar bericht over de LHBT-gemeenschap in Nederland en daarbuiten.

Nu Henk Krol Tweede-Kamerlid en fractievoorzitter van politieke partij 50PLUS is, doet hij afstand van zijn belangen in de Gay Krant, het tijdschrift dat hij zelf heeft opgezet en waarvoor hij zich met volle overtuiging heeft ingezet. Krol doet zijn aandelen over aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant, die ze vervolgens zal verkopen aan belangstellenden en mensen die de krant en de website een warm hart toedragen.

Er zullen twee soorten aandelen worden uitgegeven: aandelen die recht geven op dividend en inspraak, en aandelen die louter het werk van de Stichting Vrienden van de Gay Krant en de Gay Krant ondersteunen. Door het uitgeven van de aandelen neemt eigenaar en oprichter Henk Krol afstand van de Gay Krant. Bovendien kan de liquiditeitspositie van het bedrijf worden verbeterd.

Over de Gay Krant en de SVGK:

De Gay Krant is opgericht in 1979. De krant heeft in de afgelopen 34 jaar veel voor elkaar gekregen. Zo is bijna twintig jaar gestreden voor openstelling van het burgerlijk huwelijk. Daarmee heeft Nederland onmiskenbaar een voortrekkersrol gespeeld. Ons land is met de openstelling internationaal op de kaart gezet.
De SVGK (Stichting Vrienden van de Gay Krant) is in 1983 opgericht met als doel de emancipatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in de Nederlandse samenleving te bevorderen en tevens de toen geldende relationele rechtsongelijkheden te bestrijden. Bij haar oprichting werd wijlen vicepremier Molly Geertsema beschermheer.

[Bron: GK – Foto Henk Krol: Geert van Tol]