Terug naar overzicht

Het motto van onze Pride-boot: #Iedereenmagzoenen

#Iedereenmagzoenen. Dat is het motto van de COC-boot bij Pride 2023. Iedereen mag zoenen, hand-in-hand lopen en zichtbaar zichzelf zijn. Want: you are included! 

De COC-boot laat er geen misverstand over bestaan: de liefde wint, iedereen mag zoenen en zoenen mag gezien worden. You are included! We nodigen iedereen uit om ons statement te delen. Zoen op de socials, wees zichtbaar jezelf en deel je post met de hashtag #iedereenmagzoenen.

De boot (nummer 3 in de parade) is een reactie op de vele trieste reacties waarmee de regenbooggemeenschap te maken krijgt. Van een mannenpaar dat wordt uitgescholden omdat ze gearmd over straat lopen, tot drag queens die worden aangevallen, mensen die in de trein worden belaagd en zelfs lhbti+ kids die worden bedreigd 

Tot een kwart (25%) van de Nederlanders vindt een zoenend mannen- of vrouwenpaar ‘aanstootgevend’. Bijna niemand vindt een zoenend heteropaar aanstootgevend. Dat bleek onlangs weer uit een onderzoek van EenVandaag.  Resultaat is dat minder dan een derde (29%) van de LHBTI+ personen zich vrij voelt om hun partner in het openbaar te zoenen, tegenover twee derde (63%) van de heteroseksuele mensen.   

Alle reden om juist nú te laten zien dat we er mogen zijn zoals we zijn, en dat iedereen mag zoenen! Op de boot dansen drie diverse paren een vurige liefdesdans, die natuurlijk uitmondt in een gepassioneerde zoen. Dat gebeurt op de klanken van de onlangs overleden powervrouw Tina Turner: ‘oh, how I love you, baby, baby, baby, oh baby!’  

De boot is een initiatief van de regionale COC verenigingen, COC Nederland en de mensen van de campagne #iedereenmagzoenen. Samen zetten we ons er voor in dat dat de schoonheid van de liefde gezien mag worden in al z’n varianten, kleuren en genders en dat iedereen zich veilig en vrij moeten voelen om die te uiten. De boot kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Trippin Angels.

 

Foto: Tom Knoflook