Terug naar overzicht

Je bent een held als je discriminatie meldt!

Op zondagmiddag 26 mei a.s. organiseren COC Noordoost Brabant, RADAR en de Expertgroep Multicultureel Vakmanschap van Politie Oost-Brabant in Den Bosch een themamiddag over het belang van het melden van discriminatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers).

Als lesbisch stel dagelijks meemaken dat buurtgenoten je treiteren. Als hetero in een voetbalteam niet goed raad weten met homo-onvriendelijke opmerkingen van je ploeggenoten. Als leerling niet uit de kast durven komen. Op je werk steeds grappen horen over je geaardheid.

Wat zeggen deze voorbeelden over LHBT-acceptatie en -discriminatie in jouw omgeving? Hoe kan je daar zelf mee omgaan? En in hoeverre kan het melden van incidenten bijdragen aan de bestrijding van LHBT-discriminatie?

Over die vragen organiseren COC Noordoost Brabant, RADAR en de Expertgroep Multicultureel Vakmanschap van Politie Oost-Brabant een themamiddag. Onder de titel ‘Niet gemeld is niet gebeurd! Je bent een held als je discriminatie meldt!’ wordt gesproken over het belang van het melden van LHBT-discriminatie.

Onderwerpen die daarin aan bod zullen komen, zijn:

  • Wat stimuleert mensen om discriminatie te melden? – studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen presenteren de resultaten van een onderzoek naar het vergroten van meldingsbereidheid bij LHBT-discriminatie.
  • Bij onze club zitten geen homo’s – een vertegenwoordiger uit de sport  gaat in op LHBT-acceptatie in de sport.
  • Gedeelde uitsluiting? – Zerrin Türkmen van de meidengroep van de Orhan Gazi moskee gaat in op LHBT-acceptatie bij moslims.
  • Geweld en de betekenis van melden – Paul Hofman geeft toelichting op zijn boek ‘de roze moorden.’
  • Politie, Expertgroep Multicultureel Vakmanschap – Joshua Zwiers beschrijft wat de politie doet en kan doen
  • Het belang van de rol van hetero’s –  Rob Stoop van RADAR/Gay Straight Alliance Natuurlijk Samen en Jan van Velthoven van COC.
  • De visie van wethouder Jeroen Weyers

Niet gemeld is niet gebeurd!
Je bent een held als je discriminatie meldt!

Themamiddag voor iedereen – hetero, homo, lesbisch, bi of transgender – die mee wil denken en praten over de bestrijding van LHBT-discriminatie.

Datum: zondag 26 mei 2013
–  14.30 uur – inloop
–  15.00-17.00 uur – programma
–  17.00 uur – afsluitende borrel
Locatie: Stadshotel JeroenHinthamerstraat 177 te Den Bosch

Aanmelding en meer informatie tel: 073-7440118

[Bron: COC Noordoost Brabant RADAR]