Terug naar overzicht

Kabinet 'stands with you' tijdens Canal Parade

Ook dit jaar vaart het kabinet mee met de Canal Parade tijdens de Amsterdam Gay Pride. De Kabinetsboot heeft een internationaal motto: We stand with you. Het thema verwijst naar de historische steunbetuiging van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon eerder dit jaar richting de internationale LHBT-gemeenschap.

Nederland loopt internationaal voorop als het gaat om de positie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) en speelt dan ook belangrijke rol in de internationale lobby voor verbetering van de positie van LHBT's, met name binnen Europa.
 
Betere positie
 
In een aantal Europese landen blijft de emancipatie van deze groepen achter en wordt er gediscrimineerd. Van Bijsterveldt zet zich als coördinerend minister voor emancipatiebeleid in om de positie van LHBT-ers te verbeteren, in Nederland én elders op de wereld.
 
'Het zou voor iedereen mogelijk

losing weight

moeten zijn om hun genderidentiteit of seksuele gerichtheid zonder angst te uiten. Met het thema We stand with you vraagt het kabinet dit jaar aandacht voor het verbeteren van de vaak moeilijke leefomstandigheden van waarin veel homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wereldwijd verkeren', aldus de minister.
 
Internationale gasten
 
Het internationale thema is weerspiegeld in de gastenlijst van de boot. Niet alleen varen er dit jaar buitenlandse ambassadeurs in Nederland mee, ook is een groot aantal vertegenwoordigers van LHBT-organisaties uit Centraal en Oost-Europa en vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties aan boord. Veel van haar gasten ontmoette Van Bijsterveldt eerder tijdens internationale conferenties in Brussel, New York, Straatsburg en Den Haag.
 
De Canal Parade van Amsterdam Gay Pride vindt plaats op zaterdag 4 augustus vanaf 12.30 uur.
 
[Bron: Rijksoverheid.nl]

zp8497586rq