Terug naar overzicht

Koningin Elizabeth eert LHBT-activisten

Koningin Elizabeth eert twee LHBT-activisten met de The Queen’s Young Leaders Award. Het gaat om Tabitha Besley uit Nieuw-Zeeland en Donnya Piggott uit Barbados.

Tabitha Besley kwam uit de kast toen ze 15 was, mede met de hulp van de Gay-Straight Alliance (GSA) op haar school. Van die GSA werd ze al snel voorzitter. In 2012 richtte ze InsideOUT op, een organisatie die zich inzet voor de acceptatie van LHBT’s op scholen.

Donnya Piggott is voorzitter van BGLAD (Barbados Gays, Lesbians and All-sexuals Against Discrimination), een organisatie die zich inzet voor de belangen van LHBT’s in Barbados, een land waar homoseksuele handelingen strafbaar zijn. Ze zegt in Nations News Barbados  dat ze de toekenning van de prijs ziet als steun en erkenning voor het werk van BGLAD.

Tabitha en Donnya krijgen een medaille in juni a.s. uitgereikt in Londen door koningin Elizabeth. Totaal worden zestig jongeren (in de leeftijd van 18-29 jaar) uit de Gemenebestlanden dan geëerd met deze onderscheiding.

De winnaars van 2014 zijn gekozen voor hun inzet om anderen te ondersteunen, bewustzijn te vergroten en te inspireren tot verandering als het gaat om onderwerpen, zoals seksuele en genderdiversiteit, gendergelijkheid, klimaatverandering, onderwijs, gezondheidszorg en gelijkberechtiging voor mensen met een handicap.

[Bron/Illustratie: The Queen’s Young Leaders Award]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!