Terug naar overzicht

LANCERING NIEUWE WEBSITE OVER INTERSEKSE: THISISINTERSEX.ORG

26 oktober 2021, Intersex Awareness Day

NNID lanceert vandaag, op Intersex Awareness Day, de nieuwe Engelstalige website thisisintersex.org! Deze internationale website geeft informatie over intersekse, seksediversiteit en de verschillende maatschappelijke thema’s waar intersekse personen mee te maken krijgen. Het doel van de website is om informatie over intersekse en de mensenrechten van intersekse personen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Thisisintersex.org is een gezamenlijk project van NNID, Nederlandse organisatie voor seksediversiteit, en OII Europe, de koepel van Europese intersekseorganisaties.
Miriam van der Have, directeur NNID: ‘Met de lancering van thisisintersex.org bieden we mensen één plek waar volledige informatie te vinden is over intersekse, seksediversiteit en de mensenrechten van intersekse personen voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ik ben blij dat we dit op Intersex Awareness Day kunnen doen, een dag waarop we onder andere stilstaan bij wat er nog moet gebeuren om de rechten van intersekse mensen beter te beschermen. Met thisisintersex.org wordt dat inzichtelijk gemaakt.’
Thisisintersex.org is gericht op verschillende groepen, om zo uiteindelijk de kennis over intersekse en seksediversiteit te vergroten in de maatschappij. De acceptatie van intersekse personen begint tenslotte ook bij meer kennis. De website is bedoeld voor intersekse personen zelf, ouders van intersekse kinderen, de media, beleidsmakers en het algemene publiek.

Over het lanceringsevenement
De website wordt vandaag om 15:00 uur officieel gelanceerd tijdens een feestelijke online-bijeenkomst. Helena Dalli, Commissioner for Equality van de Europese Unie, verzorgt de keynote speech. Daarnaast verwelkomt NNID de internationale sprekers Surya Monro, Piet de Bruyn, Miltos Pavlou, Kaisli Syrjänen en Magda Rakita in het panel ‘Kennis over intersekse’.

Klik hier om het lanceringsevenement bij te wonen. Het vindt plaats via Zoom Webinar, dit houdt in dat je als kijker niet in beeld zal zijn. Het lanceringsevenement is compleet Engelstalig. Bekijk het volledige programma hier.


Afbeelding door Lisa ter Horst