Terug naar overzicht

LHBT-asielzoekers: wat is er bereikt en wat kan beter?

Op woensdag 29 juli wordt een thema-avond gehouden over en met LHBT-asielzoekers en met deskundigen, waaronder Jessica van Zadelhoff van COC Nederland. Het is een thema-avond in het kader van Amsterdam Gay Pride 2015.

Dit jaar vaart voor het eerst een vluchtelingenboot mee tijdens de Canal Parade. Initiatiefnemers zijn Ilias Mahtab en Lisa de Haan, in samenwerking met GoedWerk, ASKV/Steunpunt Vluchtelingen en COC’s jongerenorganisaties Expreszo, waarmee zij zich inzetten voor de LHBT’s die het moeilijk hebben tijdens de asielprocedure.

Daarom zal op woensdag 29 juli een thema-avond plaats vinden in het teken van deze vluchtelingen. Deze avond is bedoeld om de positie van LHBT’s in de asielprocedure onder de aandacht te brengen.

Sprekers met verschillende achtergronden vertellen hun verhaal. Naast vluchtelingen zelf zullen onder meer Brian Lit (advocaat) en Sadhia Rafi (Vluchtelingenwerk), Robert Visser en Jorie Mulder (IND) en Jessica van Zadelhoff (COC) vertellen over hun ervaringen. Centrale vraag is: “Wat is er al bereikt en wat kan nog verbeterd worden?”. De discussie  is onder leiding van Glenn Helberg.

De avond zal verder ingekleurd worden met muziek, en gedichten van Nafiss Nia.

Thema-avond LHBT-asielzoekers: wat is er bereikt en wat kan beter?

Datum: woensdag 29 juli 2015 – aanvang: 19.00 uur

Locatie: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam.

Voor meer informatie – zie: Facebook-Event LHBT-asielzoekers

[Bron/Illustratie: ASKV]