Terug naar overzicht

#LoveWins is boodschap COC-boot bij Pride

#LoveWins is de boodschap van de COC-boot bij de Amsterdams Gay Pride. Hoewel de mensenrechten van LHBT’s op tal van plaatsen geschonden worden en de LHBT-gemeenschap dit jaar in het hart werd getroffen, is de liefde uiteindelijk onoverwinnelijk.

Volgens de belangenorganisatie is het belangrijker dan ooit om te laten zien dat we trots zijn op wie we zijn, en dat niemand ons terug de kast in jaagt: Pride Matters!

Mensen kunnen zich aansluiten bij deze boodschap door een foto of tekst met hashtag #LoveWins te plaatsen op Facebook, twitter of Instagram. Het thema van Amsterdam Gay Pride en de EuroPride dit jaar is ‘JOIN’ . Ons gezamenlijke ode aan de liefde wordt zichtbaar op de speciale actie website van het COC: share.coc.nl/lovewins.

Als de COC-boot (nummer 19) onder de bruggen van de Prinsengracht vandaan komt, staan we stil bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, op de tonen van het kwetsbare maar hoopvolle Over the rainbow van Judy Garland.

Na een kort stiltemoment kondigen acht in wit gehulde strijders voor de liefde met tromgeroffel de apotheose aan. De triomf van de liefde wordt verbeeld door een reusachtige regenboogvlag die uit het niets naar de hemel schiet. De regenboogvlag verbeeldt trots, kracht en diversiteit van de wereldwijde LHBT-gemeenschap.

Het COC draagt ook bij aan de Marokkaanse Boot (nr. 2), de World Religion Boat (nr. 4), de Roze75+ Plus boot met LHBT’s van boven de 75 jaar (nr. 14), de Trans United boot voor biculturele transgenders (nr. 27), de boot van COC’s jongerenorganisatie Expreszo (nr. 35) en Het Roze Gebaar, een COC-netwerk van dove en slechthorende LHBT’s (nr. 46).

Het COC viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. Het is daarmee de oudste nog bestaande LHBT-organisatie ter wereld. Ter gelegenheid daarvan zijn er gedurende de hele EuroPride dagelijks activiteiten in COC’s Shakespeare Club op de binnenplaats van het Amsterdam Museum.