Terug naar overzicht

Margreet Dolman presenteert Nationaal COC Songfestival in Maastricht

Margreet Dolman zal op zaterdag 30 november 2013 het Nationaal COC Songfestival presenteren in Maastricht. Het 19e COC Songfestival zal plaatsvinden in ‘La Bonbonnière’, de oude stadsschouwburg van Maastricht met aansluitend de after-party op dezelfde locatie. Het festival keert hierdoor terug naar de plaats waar het ooit ontstaan is in 1994.

Presentatie
De presentatie zal dit jaar wederom in handen zijn van Margreet Dolman. Tijdens de 18e editie gaf ze aan nog altijd terug te willen komen naar Maastricht. Co-presentator zal Mike Starink zijn, welbekend van radio en TV.

Deelnemers
Het is momenteel nog altijd mogelijk om in te schrijven als deelnemer. Naast COC lidverenigingen kunnen ook andere HLBT-initiatieven inschrijven als deelnemer. Kijk voor meer informatie over het festival op www.cocsongfestival.nl.

Kaartverkoop en verblijf
De kaartverkoop voor het festival zal starten medio augustus via de website. Momenteel is de organisatie nog druk aan het onderhandelen met diverse hotels in Maastricht om bezoekers een arrangement te kunnen aanbieden.

Nationaal COC Songfestival
Het Nationaal COC Songfestival is ooit in Limburg begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks een groot aantal COC-afdelingen en andere homo-organisaties aan meedoen. Centraal staat ‘het roze lied’, originaliteit wordt hierbij extra gewaardeerd.