Terug naar overzicht

Meer dan 1300 aanmeldingen voor COC-protest

Meer dan 1300 mensen hebben zich op Facebook aangemeld voor de demonstratie van COC Nederland, vrijdagavond op het Amsterdamse Homomonument.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 7 februari 2014, van 18.30 uur tot 19.30 uur op het Homomonument bij de Westerkerk in Amsterdam.

Het COC organiseert de alternatieve ceremonie tijdens de opening van de Winterspelen onder de noemer Vlam bij het Homomonument. De bijeenkomst is een protest tegen de
Russische antihomowet en een solidariteitsbijeenkomst voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders in Rusland.

“Terwijl president Poetin in Sotsji zijn feestje viert, staan wij stil bij het andere gezicht van Rusland: de benarde positie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders, de anti-homowet en de slechte mensenrechtensituatie”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke over de actie.

Tot de sprekers behoren schrijver Arthur Japin en COC-voorzitter Tanja Ineke. Er is muziek van Boys Harmony & Soul.

Voorafgaand aan de ceremonie vindt een protest plaats tegen de zware delegatie die de Nederlandse regering naar de opening van de Olympische Spelen stuurt. Daar spreekt Hans Verhoeven.

Het COC organiseerde afgelopen jaar twee keer eerder een demonstratie tegen de situatie in Rusland: tijdens het bezoek van president Poetin aan Nederland op 8 april en op het Amsterdamse Museumplein in augustus.

[Bron/Illustratie: COC NL]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!