Terug naar overzicht

Meld hinderlijke geslachtsregistratie!

Erger jij je ook zo aan al die momenten in het dagelijks leven dat er zonder enige noodzaak gevraagd wordt of je man of vrouw bent? Leidt geslachtsregistratie voor jou tot praktische problemen? Meld het vandaag nog bij het Meldpunt Sekseregistratie van de Kafkabrigade.

De Kafkabrigade gaat de problemen rond geslachtsregistratie in opdracht van de regering inventariseren en oplossingen voorstellen. Je kunt problemen en ergernissen HIER (eventueel anoniem) melden.

Als je wilt, kun je een kopie van je melding naar het COC sturen ([email protected], o.v.v. geslachtsregistratie). Wij kunnen de meldingen gebruiken om bij overheden en instanties aan te dringen op een oplossing.

In je ondergoed

Stoort het jou dat je bijna dagelijks op (web-)formulieren moet invullen of je ‘m’ of ‘v’ bent, of het nu gaat om huisvuil ophalen door de gemeente of het bestellen van een boek op internet? Is het relevant ‘wat er in je ondergoed zit’ als je online een concertkaartje koopt?

Ben jij transgender en stuit je op problemen omdat er op je officiële papieren een andere geslachtsaanduiding staat dan het geslacht waarin je leeft? Bijvoorbeeld omdat de conducteur in de trein denkt dat die OV-kaart met een ‘v’ niet van jou is, omdat je als man leeft? Krijg je post van de gemeente geadresseerd aan ‘de heer’ terwijl je als vrouw leeft? Voel je je ongemakkelijk als je op Schiphol moet uitleggen dat je transgender bent om probleemloos door de douane te komen?

Heb je een intersekseconditie of voel je je niet duidelijk man of vrouw en wil je niet dagelijks in een ‘hokje’ gestopt worden waarin je je niet thuis voelt?

Al dit soort klachten kan je melden bij het Meldpunt Sekseregistratie van de Kafkabrigade. Zij inventariseren de problemen in opdracht van de regering en zullen oplossingen voorstellen. De Kafkabrigade is een organisatie die overheden helpt om onnodige bureaucratie te bestrijden.

Het meldpunt van de Kafkabrigade is een resultaat van de oproep van COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland om de problemen rond geslachtsregistratie in Nederland aan te pakken. Volgens het COC is verplichte geslachtsregistratie onnodig en dwingt het mensen in hokjes waarin ze zich niet altijd thuis voelen. Voor transgenders en mensen met een intersekseconditie leidt geslachtsregistratie regelmatig tot problemen in het dagelijks leven.

[Bron: COC NL – Foto geslachtsregistratie: COC NL/Philip Tijsma]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!