Terug naar overzicht

Mirella van Markus lanceert nieuwe website roze50plus

Mirella van Markus, televisiepresentatrice en COC-bestuurslid Ouderen en Zorg, heeft vrijdagmiddag 22 maart in Woerden officieel de nieuwe website van roze50plus.nl gelanceerd.

Roze50plus.nl is een onlinecommunity waar roze senioren elkaar in alle privacy kunnen ontmoeten. Bezoekers kunnen er tevens terecht voor nieuws, films en een agenda van roze activiteiten in het hele land. Ook is er een speciale kennisbank te vinden voor professionals in de zorg. De website is daarmee dé gids voor en door roze ouderen.

Nederland telt circa 400.000 roze vijftigplussers: lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender ouderen. Mannen en vrouwen die veelal opgegroeid zijn in een tijd dat homoseksualiteit een taboe was. Uit angst voor reacties uit de omgeving houden ze vaak hun identiteit verborgen. Het sociale isolement is groter dan onder hun heteroseksuele generatiegenoten. Roze senioren worden bijvoorbeeld in zorginstellingen regelmatig gepest en buitengesloten.

De website is ontwikkeld door Roze 50+ Nederland, waarin ANBO, COC, MOVISIE en Vilans samenwerken. Op dit moment hebben zich al ruim negenhonderd roze senioren aangemeld voor de roze webcommunity op www.roze50plus.nl.

[Bron: Roze 50 + Nederland]