Terug naar overzicht

Mister Gay Netherlands roept gemeenten op regenboogvlag te hijsen op Coming-Outdag

Mister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen heeft in een open brief alle 390 Nederlandse gemeenten opgeroepen om op 11 oktober, Nationale Coming Out Dag, de regenboogvlag te hijsen. ‘Op die manier onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap.’

Nationale Coming Out Dag wordt landelijk ondersteund door het kabinet en draait om de sociale acceptatie van de gehele LHBTI-gemeenschap in Nederland. De dag wordt onder andere zichtbaar gemaakt door provincies en gemeenten die de regenboogvlag uithangen op 11 oktober. In 2015 deden meer dan 80 gemeenten mee aan dit gebaar.

Open brief

Met zijn brief hoopt Van den Nieuwenhuijzen (34) – in het dagelijks leven wethouder van de gemeente Son en Breugel – te bereiken dat dit aantal op 11 oktober 2016 minimaal verdubbelt: ‘Door de regenboogvlag uit te hangen op Coming Out Dag onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap en laat de overheid zien dat zij er voor alle burgers op dezelfde manier is’, aldus Van den Nieuwenhuijzen in de brief. De volledige brief is hier te lezen.

Regenboogvlag

De regenboogvlag staat voor de trots en diversiteit van de LHBTI-gemeenschap en wordt sinds 1979 in haar huidige vorm (6 strepen) gebruikt. Sinds de jaren negentig vormt de regenboogvlag ook in Europa het trotse symbool van de LHBTI-gemeenschap.

Mister Gay Netherlands

Tom van den Nieuwenhuijzen werd op 25 september 2015 verkozen tot Mister Gay Netherlands tijdens een finaleshow in club Panama te Amsterdam. Als titelhouder vormt hij een voorbeeld en vertegenwoordiger voor de gehele Nederlandse LHBTI-gemeenschap. De verkiezing is een initiatief van Gay.nl.

Kijk voor een overzicht aan Coming Out Dag activiteiten op www.coc.nl/comingoutdag2016

[Bron: Gay.nl   Foto: Stefan Ammerlaan Photography]