Terug naar overzicht

Mosse-lezing 2014 door Mohammed Benzakour

Op woensdag 17 september a.s. spreekt de auteur Mohammed Benzakour de jaarlijkse Mosse-lezing uit. De lezing wordt gehouden in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en georganiseerd door de Stichting George Mosse Fonds.

Mohammed Benzakour’s Mosse-lezing draagt als titel HoMa: Zwierige redder in nood en wordt volgens hem ‘een pikante dialoog over een spreekwoordelijk ongenoegen’. Kan de Homoseksuele Marokkaan (HoMa) het chagrijn aan tussen de homo en de Marokkaan?

Mohammed Benzakour (Marokko, 1972) is schrijver, columnist en imker. En: ‘de enige Reviaan van Marokkaanse origine’. Hij geniet faam als eigenzinnige opiniemaker over hoofdzakelijk kwesties op het breukvlak van culturen en religies. Zijn laatste boek Yemma is een stilleven over zijn invalide moeder in een verpleeghuis en hij nam er de E. Du Perronprijs 2013 voor in ontvangst.

De Stichting George Mosse Fonds van de Universiteit van Amsterdam stelt zich ten doel homo- en lesbische studies te bevorderen. De vermaarde Amerikaanse historicus George Mosse schonk bij zijn dood in 1999 een legaat aan de universiteit uit waardering voor het cultuurhistorisch onderwijs en onderzoek over homoseksualiteit in Amsterdam .

MOSSE-LEZING 2014 – MOHAMMED BENZAKOUR

Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Theater van het Woord, 7de etage, Oosterdokskade 143 te Amsterdam

Datum: woensdag 17 september 2014 – 17.00-19.00 uur met aansluitende receptie. Toegang vrij.

De Mosse Lezing vindt plaats in samenwerking met IHLIA.

Voor meer informatie – zie:

Eerdere Mosse-lezingen werden gehouden door: Hafid Bouazza, Marjan Sax, Ruud Douma / Dolly Bellefleur, Bas Heijne, Maaike Meijer, Gerardjan Rijnders, Gerrit Komrij, Gloria Wekker, Stephan Sanders, Maxim Februari, Ted van Lieshout en Jet Bussemaker.

[Bron/Illustratie: Stichting George Mosse Fonds]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!

Het Pride Fonds steunt LHBT-activisten wereldwijd. Steun ons!