Terug naar overzicht

Mosse-lezing door minister Bussemaker

In de Rode Hoed in Amsterdam op dinsdag 1 oktober* a.s. spreekt minister Jet Bussemaker van OCW de Mosse-lezing 2013 uit. Titel van de lezing is Grenzen aan homo-emancipatiebeleid: burgerwacht of politieagent? – Over de ‘red lines’ van het homo-emancipatiebeleid. De lezing wordt georganiseerd door de Stichting George Mosse Fonds.

*de lezing is een week verzet, omdat de minister op dinsdag 24 september een debat in de Eerste Kamer heeft.

Welke rol speelt onderwijs in de voorlichting van jonge burgers over homoseksualiteit? En hoe wordt er rekening gehouden met de uiteenlopende religies en achtergronden van deze jongeren? Dat zijn de vragen die minister Bussemaker in haar lezing van een actueel antwoord zal voorzien.

George Lachman Mosse

George Lachman Mosse (1918-1999) was een Amerikaans historicus van Duits-joodse oorsprong. Mosse deed onderzoek naar het Duitse nationaal-socialisme en de samenhang met mannelijkheid en (homo)seksualiteit. Later werd zijn belangstelling gewekt voor homo- en genderstudies. Mosse was onder meer gasthoogleraar in Amsterdam, Jeruzalem, Kaapstad, Cambridge, Parijs en Washington.

Mosse-lezing

Homo- en lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseert de Mosse-lezingen sinds 1983. In 2001 is aan de UvA de Stichting George Mosse Fonds opgericht dankzij een legaat van George Mosse. Zij organiseert elk jaar Nederlandstalige lezingen op de derde woensdag van september.

Datum: dinsdag 24 september 2013 – vanaf 17.30 uur – Café open vanaf 17.00 uur
Locatie: Rode Hoed – Oosterhuiszaal, Keizersgracht 102 te Amsterdam
Toegang is gratis. Aanmelden kan per mail via [email protected].

[Bron: Stichting George Mosse Fonds/Rode Hoed – Foto minister Bussemaker: Rijksoverheid.nl]