Terug naar overzicht

MOVISIE-handreiking voor gratis gemeentelijk LHBT-beleid

Sommige maatregelen kosten helemaal niets, bijvoorbeeld het uitspreken van waardering voor LHBT-burgerinitiatieven. Op die manier fungeert de gemeente – via de wethouder of de ambtenaren – als rolmodel. In de handreiking vindt u tips over hoe de gemeente in de communicatie en als werkgever rekening kan houden met LHBT-burgers.

Samenwerkingspartners

De gemeente kan samenwerkingspartners aanspreken op hun aandacht voor seksuele diversiteit. Bijvoorbeeld bij de uitvoering van de openbare veiligheid (politie), de GGD in de mogelijkheid om iets te betekenen voor de gezondheid van LHBT’s én het onderwijs, sport en recreatie bij hun diversiteitsbeleid.

Regulier beleid

Er zijn gemeentelijke maatregelen die wel geld kosten, maar die ondermeer al worden uitgevoerd in het kader van de Wmo. Uit onderzoek en incidenten blijkt dat sommige groepen LHBT’s extra kwetsbaar zijn. In gemeenten is daarom aandacht nodig voor het tegengaan van discriminatie en sociale uitsluiting van LHBT-burgers. Omdat de gemeente al regulier beleid maakt, hoeft dit geen extra geld te kosten, alleen sensitiviteit en belangstelling. Op welke manier? Ook deze tips staan in de handreiking

Download

MOVISIE-handreiking voor gratis gemeentelijk LHBT-beleid
De handreiking kan op de MOVISIE-site HIER worden gedownload of vanaf 24 oktober a.s. besteld worden.