Terug naar overzicht

Movisie presenteert brochure biseksualiteit

Movisie heeft de brochure ‘Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord’ uitgebracht. Deze brochure – samengesteld in samenwerking van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) – geeft antwoord op veel gestelde vragen rond biseksualiteit.

Zoals: wat is biseksualiteit en hoeveel biseksuelen zijn er eigenlijk? Verder blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat ongeveer een derde van de bijna twee miljoen Nederlandse biseksuelen in de kast zit. Ter vergelijking: onder lesbiennes en homo’s is dat aandeel met zo’n twee procent veel lager.

Biseksuelen krijgen te maken met specifieke problemen. Zo wordt hun seksuele voorkeur vaak niet serieus genomen – ook niet door lesbische vrouwen en homoseksuele mannen, maar vaak juist wel door transgenders. Ze ervaren bovendien relatief veel problemen op het werk, voelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo’s en er zijn weinig biseksuele rolmodellen.

In de brochure geeft bijvoorbeeld concrete tips over wat gemeenten kunnen doen om meer bi-inclusief te zijn. Daarnaast staan in brochure handvatten aan professionals en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties zoals hulpverleners, leden van sociale wijkteams, sociaal werkers, onderwijzend personeel en actieve burgers in WMO-raden, platforms en belangenorganisaties.

Voor het downloaden van de Movisie-brochure – zie: Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord.

[Bron: Movisie]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!