Terug naar overzicht

Nederland wil sterke Mensenrechtenraad

Nederland zal in de campagne voor een zetel in de Mensenrechtenraad onder meer aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen, kinderarbeid, discriminatie – onder meer van LHBT’s – vrijheid van geloof en levensovertuiging en gendergelijkheid. Ook blijft Nederland opkomen voor mensenrechtenverdedigers en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten.

Dat zei de Nederlandse mensenrechtenambassadeur, Lionel Veer, donderdag tijdens de 25ste sessie van de Mensenrechtenraad in Genève. Hij sprak daar over het belang van mensenrechten en de inzet van de Nederlandse kandidatuur.

‘Mensenrechten moeten worden beschermd, zowel in eigen land als internationaal. Nederland vindt dat de Mensenrechtenraad daarbij een grote verantwoordelijkheid draagt’, aldus Veer. ‘Het is het meest geschikte wereldwijde forum om mensenrechten te bevorderen en landen aan te spreken op mensenrechtenschendingen.’

Als Nederland volgend jaar een zetel in de Raad krijgt, zal het zijn lidmaatschap ook gebruiken om het functioneren ervan verder te verbeteren. Nederland is kandidaat voor een zetel voor de periode 2015-2017.

[Bron: Rijksoverheid.nl – Foto Palais des Nations Génève: CC-Forget]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!