Terug naar overzicht

Mishandeling op mannenontmoetingsplaats Oeverlanden

Op maandagavond 12 juni 2017 heeft een mishandeling plaatsgevonden in landschapspark De Oeverlanden bij de parkeerplaats aan de Oude Haagseweg in Amsterdam-West. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Tussen 23.00 en 00.00 uur bevindt het slachtoffer zich in het park, wat bekend staat als een mannenontmoetingsplaats. Op een gegeven moment treft hij daar een groep van ongeveer acht jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar met scooters. Het slachtoffer raakt in gesprek met de groep. Dit gesprek loopt na een tijdje uit op een woordenwisseling, waarbij het slachtoffer uiteindelijk door één jongen uit de groep hard wordt geslagen.

Nadat de klap is uitgedeeld, slaan de jongens op de vlucht. Het slachtoffer blijft gewond achter, maar wordt gelukkig geholpen door een getuige die aangeeft het hele incident gezien te hebben. Het slachtoffer gaat naar het ziekenhuis en daar blijkt dat zijn kaak gebroken is.

Getuigenoproep

De politie zoek getuigen van deze mishandeling. Specifiek wordt gezocht naar de getuige die het slachtoffer heeft geholpen. Heeft u iets opvallends of verdachts gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek naar de mishandeling, belt u dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Contact opnemen met het politienetwerk Roze in Blauw kan ook via 088-1691234.

Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.

[Bron: Politie.nl – Foto Oeverlanden: CC-Matthew Pennell]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!