Terug naar overzicht

Pride Amsterdam gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door

Vanwege de coronacrisis heeft het bestuur van Pride Amsterdam ‘met pijn in het hart’ moeten besluiten om Pride Amsterdam – inclusief de Canal Parade – dit jaar niet door te laten gaan. COC-voorzitter Astrid Oosenbrug vindt het ‘ontzettend jammer’ dat de Pride dit jaar niet doorgaat, maar gezien de omstandigheden natuurlijk ‘heel begrijpelijk’. “We hopen op een extra prachtige Pride 2021!”

Het Pride-bestuur is tot de conclusie gekomen dat het ‘niet verantwoord en ook niet haalbaar’ is om dit jaar een groot Pride-festival te organiseren. De viering van de 25ste editie van Pride Amsterdam wordt daarom in goed overleg met de gemeente Amsterdam doorgeschoven naar 2021.

“De gevolgen van de coronacrisis zijn te groot en we lopen tegen te veel onzekerheden en beperkingen aan”, laat het Pride-bestuur in een persverklaring weten. “Een Pride organiseren in een 1,5 meter maatschappij is niet haalbaar. Volle straat- en pleinfeesten en honderdduizenden mensen op de kade en boten langs de route, dat kan in deze tijd gewoon niet.”

Iedereen die een startbewijs voor de 25ste Canal Parade heeft
weten te bemachtigen blijft verzekerd van deelname. Zij zullen alleen niet op 1
augustus 2020 door de grachten varen, maar volgend jaar op 7 augustus 2021.

[Bron: COC NL, Pride Amsterdam – Foto COC-boot tijdens Canal Parade 2016: Geert vanTol Fotografie voor COC NL]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?