Terug naar overzicht

Regenboogprofessionals verenigen zich in DuRF

Je denkt als lesbienne, homo, bi of transgender na over je kinderwens, of je hebt al een kind en loopt tegen praktische, sociale of juridische vragen aan. Waar vind je dan advies en begeleiding? Een groep professionals verenigde zich onlangs onder de naam DuRF  om dit soort vragen te beantwoorden.

Je wilt hulp, zonder dat je steeds weer moet uitleggen waarom je dit wilt of waarom je een (meerouder)gezin vormt. Je hebt bijvoorbeeld een vraag over de regelgeving omtrent het roze ouderschap en het regenbooggezin. Wie kan je voorzien van informatie en adviezen?

Je bent dan op zoek naar een ‘Rainbow Familyprofessional’: naar iemand  die bekend is met jouw specifieke situatie en de daarbij behorende uitdagingen. Een groep professionals bundelde onlangs  de krachten om in deze behoefte te voorzien.

De Stichting Dutch Rainbow Familyprofessionals, afgekort DuRF, beheert een register waarin regenboogprofessionals staan ingeschreven met ervaring in deze problematieken. Als particulieren en/of organisaties vragen hebben over het LHBT-ouderschap dan kunnen zij iemand uit het DuRF-register benaderen.

Het werk van de professionals die in het register staan ingeschreven, houdt direct verband met regenbooggezinnen. Denk aan homo/lesbisch/biseksueel ouderschap, co-ouderen, transgenderissues, draagmoederschap, meeroudergezin, kortom eigenlijk alle gezinnen die niet uitsluitend uit twee hetero-ouders en hun kind bestaan.

Je kunt met behulp van DuRF zoeken naar notarissen, advocaten, mediators, psychologen, medici, paramedici, relatie- en gezinstherapeuten en andere professionals.  Zij houden zich in hun dagelijkse beroepspraktijk gericht bezig met advisering, dienstverlening en/of hulpverlening aan kinderen en volwassenen die deel uitmaken van een regenboogfamilie.

DuRF is bovendien een gesprekspartner voor o.a. media, politiek en belangenorganisaties over wat nodig is voor verbetering van de positie van regenbooggezinnen en om te komen tot de meer acceptatie van regenbooggezinnen in Nederland.

Meer informatie op www.durf.online.

 

[Bron: DuRF]