Terug naar overzicht

‘Schrijf mee aan droomboek voor Poetin’

GayKrant en COC Nederland roepen hetero’s en LHBT’s* op om een droom in te zenden over een Rusland waarin LHBT-mensenrechten gerespecteerd worden. Een selectie van de dromen wordt opgenomen in een ‘Droomboek’. De organisaties zullen Z.M. koning Willem-Alexander vragen om dit boek in november aan te bieden aan president Vladimir Poetin.

De dromen kunnen gestuurd worden naar [email protected]. Brieven, maar ook foto’s, tekeningen, gedichten, etc. zijn welkom. Schrijvers kunnen zich richten tot president Poetin, voor wie het Droomboek bedoeld is.

Prominenten als Barbara Barend, Frits Huffnagel, Boris Dittrich, Gordon en Dolly Bellefleur hebben al toegezegd een bijdrage aan het Droomboek te leveren.

“De situatie voor LHBT’s in Rusland is momenteel dramatisch”, aldus Edwin Reinerie van de GayKrant en Tanja Ineke van COC Nederland. “We willen Poetin een beeld voorspiegelen van hoe goed het in Rusland zou kunnen zijn als de mensenrechten van LHBT’s wél gerespecteerd worden. Als een lesbisch meisje uit Siberië wél ergens terecht zou kunnen als ze worstelt met haar gevoelens, als Rusland zijn LHBT-gemeenschap met trots zou omarmen.”

Het COC vroeg koning Willem-Alexander eerder om bij president Poetin aan te dringen op intrekking van de Russische anti-homowet en om de slechte situatie van LHBT’s en de mensenrechtensituatie in Rusland in het algemeen aan de orde te stellen.

De koning bezoekt Rusland op 9 november, ter afsluiting van het Nederland-Rusland jaar. Naar verwachting zal hij een ontmoeting hebben met president Poetin. Het Droomboek voor Poetin is geïnspireerd op het Droomboek dat koning Willem-Alexander aangeboden kreeg ter gelegenheid van de troonsbestijging.

*lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders

[Bron: COC NL – Illustratie – Vladimir Poetin-cartoon: CC-Donkey Totey]

 

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!