Terug naar overzicht

Nuon steunt LHBTI-emancipatie met opbrengst laadpalen

De laadopbrengsten van de openbare laadpalen in Amsterdam tijdens Pride (28 juli tot 5 augustus) worden gedoneerd aan het COC.

Pride Amsterdam is elk jaar een groot feest én een pleidooi voor diversiteit, respect en emancipatie van LHBTI’s. Dit jaar slaan de gemeente Amsterdam, energieleverancier Nuon en laadpalenfabrikant EVBox de handen ineen, door met speciale ‘Power to the Heroes’-laadpalen geld in te zamelen voor het COC.

Op 26 juli werd de eerste laadpaal aan de Prinsengracht feestelijk onthuld door Mathieu Wijnen (Amsterdam) en initiatiefnemers Job Karstens (EVBox), Ronald Stahli en Vincent Jongejans (beiden Nuon), in aanwezigheid van COC-directeur Koen van Dijk.

Power to the Heroes

Het thema van de Pride dit jaar is ‘Heroes’. Helden zijn de mensen die zich op allerlei manieren durven in te zetten voor onze wereld en de medemens. ‘Heroes’ zijn er in allerlei soorten; van mensenrechtenactivisten of lokale vrijwilligers tot aan automobilisten die ervoor kiezen om elektrisch te rijden voor een groenere wereld. Steeds meer mensen ontpoppen zich als ‘Hero’ en maken bewust duurzame keuzes zoals het investeren in zonnepanelen of het aanschaffen van een elektrische auto. Iets om trots op te zijn, aldus de energieleverancier in een persbericht.

Deze Pride willen de Gemeente Amsterdam, Nuon en EVBox een aantal van deze ‘Heroes’ helpen met hun missie. Van 28 juli tot 5 augustus worden de laadopbrengsten van de 256 openbare laadpunten in het centrum, de grachtengordel en de Jordaan gedoneerd aan LHBTI-belangenorganisatie COC. De ‘Power to the Heroes’ laadpunten zijn te zien op de kaart.

Meer informatie is te vinden op PowertotheHeroes.com.

Nuon en de Pride

Om te laten zien dat Nuon midden in de samenleving staat én om duidelijk te maken dat je bij Nuon jezelf kunt zijn, steunt het bedrijf dit jaar wederom de Pride. Dat doet Nuon met deze ‘Power to the Heroes’-actie, maar het bedrijf neemt op zaterdag 28 juli ook deel aan het ‘Pride Park’ in het Vondelpark. Vrijheid en diversiteit moeten volgens Nuon gevierd worden: energie voor iedereen! Het maakt niet uit hoe je geaard bent – voor Nuon zijn diversiteit en inclusie de gewoonste zaak van de wereld, aldus de energieleverancier. De medewerkers van Nuon zijn al jaren actief op deze gebieden, zo stelt het bedrijf in een persbericht. Onder andere met het lidmaatschap van Workplace Pride en het werkgelegenheidsprogramma Step2Work, maar ook met mentoringsprogramma’s als Giving Back en Opportunity in Bedrijf.

Nuon, onderdeel van Vattenfall, maakt het mogelijk om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven, thuis, op het werk én onderweg. Al sinds 2009 investeert Nuon daarom fors in laadoplossingen voor elektrische auto’s. Nuon heeft ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. Op deze publieke laadpunten vinden maandelijks meer dan 90.000 laadsessies plaats, goed voor 10 GWh groene stroom en 50 miljoen emissievrije kilometers, aldus Nuon.

[Bron/Foto/Kaart: Nuon]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?