Terug naar overzicht

OM in hoger beroep tegen vrijspraak Delano Felter

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van Delano Felter. De rechtbank oordeelde onlangs dat de uitspraken van de voormalige lijsttrekker van de Republikeins Moderne Partij (RMP) over homoseksuelen niet beledigend zijn en niet aanzetten tot discriminatie.

Delano Felter was RMP-lijsttrekker tijdens de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Voor de Amsterdamse zender AT5 deed hij volgens COC Amsterdam discriminerende en beledigende uitspraken en daarom werd aangifte gedaan.

Felter zei in de AT5-uitzending onder meer: “Het is heel normaal om te zeggen: Ik heb een hekel aan homofielen” en “we heb

how to get ex back

ben te maken met hele agressieve homofiele groepen hier”, “We willen van die pedo’s af” en “Die moeten weg!”.

Het OM besloot Felter vanwege deze uitspraken te vervolgen, maar de rechtbank sprak hem – tot verbazing en verontwaardiging van COC Amsterdam – vrij.

Ook het OM kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank dat de uitspraken van Felter geen betrekking hebben op homoseksuelen in het algemeen en daarom niet strafbaar zijn. De zaak gaat nu naar het Amsterdamse Gerechtshof.

Voorzitter Dennis Boutkan van COC Amsterdam had het OM na de vrijspraak opgeroepen in hoger beroep te gaan en  is daarom blij dat het OM dit nu ook besloten heeft.

zp8497586rq