Terug naar overzicht

Oplossing voor weggepeste homo Amersfoort

Er is een oplossing gevonden voor Henk – de homoseksuele man die uit zijn woning in Amersfoort werd weggepest. De gemeente koopt zijn woning en Henk heeft besloten op zoek te gaan naar een woning in een andere grote stad.

De gemeente Amersfoort heeft afgelopen woensdag besloten om het huis van Henk te kopen. Daarmee wordt voorkomen dat Henk door de terreur van zijn buurtgenoten in de financiële problemen komt door de restschuld op zijn woning. “Het is een uitzonderlijke oplossing voor een unieke situatie”, zegt burgemeester Lucas Bolsius.

Henk heeft laten weten blij te zijn met het besluit van de gemeente. Doordoor heeft hij de financiële vrijheid om te verhuizen. Henk blijft tot april in zijn tijdelijke woning in Amersfoort wonen en daarna mogelijk nog even bij vrienden of familie. Hij wil namelijk rustig de tijd nemen om zich te oriënteren op een nieuwe woonomgeving, maar hij laat al wel weten dat dit niet in Amersfoort zal zijn. Henk wil in een andere grote stad gaan wonen, maar heeft nog niet bepaald waar.

SP en VVD hebben laten weten met gemengde gevoelens kennis genomen te hebben van het besluit van de gemeente. De partijen vinden dat het aanbod van de gemeente geen definitieve oplossing is en willen vooral dat de politie meer werk maakt van het achterhalen van de daders.

De politie is daar nog niet in geslaagd en hoopt dat buurtbewoners die meer weten over de pesterijen zich melden met informatie.

COC Nederland heeft in het kader van het project Natuurlijk Samen contact gehad met Henk en de ontwikkelingen op de voet gevolgd.

[Bron: RTV Utrecht – Foto Printscreen: COC NL-JWdB]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!