Terug naar overzicht

OPROEP LHBT-jongeren: deelname focusgroep over Europese rechten

Op maandag 29 september a.s. organiseert de Nationale Jeugdraad (NJR) een focusgroepsbijeenkomst voor LHBT-jongeren en hun gebruik van en toegang tot Europese rechten.

Regeringsleiders van de EU willen van jongeren weten of ze gebruik maken van de rechten die ze hebben. In oktober gaan Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken Sebastiaan Rood en Sjoukje van Oosterhout daarom naar de Europese Jeugdconferentie in Rome om hierover te rapporteren. Zij willen ter voorbereiding specifiek van LHBT-jongeren weten of en hoe zij gebruik kunnen maken van de rechten die voor ieder mens gelden.

Weet jij wat je rechten zijn? Heb je situaties meegemaakt waar je het gevoel had dat die rechten niet gewaarborgd waren, of misschien juist wel? Sebastiaan en Sjoukje horen graag jouw mening in een focusgroep, zodat zij die mee kunnen nemen naar de conferentie in Rome!

Gezocht worden LHBT-jongeren tussen de 16 en 30 jaar die mee willen praten over bovenstaand onderwerp. Geef je op of vraag om meer informatie door te mailen naar [email protected].

De focusgroep vindt plaats op maandag 29 september a.s. bij NJR, Kromme Nieuwegracht 58 te Utrecht, van 19.00 tot 21.00 uur.

[Bron: NJR]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!