Terug naar overzicht

Oproep tot deelname aan Workplace Pride Global Benchmark 2016

Vanaf 1 juni kan worden deelgenomen aan de Workplace Pride Global Benchmark 2016. COC Nederland roept bedrijven en instellingen (en hun werknemers) op om deel te nemen aan hét internationaal erkende vergelijkende meetinstrument als het gaat om LHBT inclusie op de werkvloer.

De Global Benchmark is ontwikkeld door Workplace Pride, met steun van de Universiteit Leiden en van belangrijke werkgevers in verschillende landen. De Benchmark geeft de ideale situatie weer voor LHBT inclusie op de werkvloer op een internationale schaal, en was in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik bij multinationals. Het doel is management te voorzien van gegevens over de stand van LHBT inclusie in het eigen bedrijf en daarmee verbetering mogelijk te maken. Maar ook werkgevers die slechts in één land actief zijn kunnen van de Benchmark gebruik maken. En met de gegevens van de Benchmark wordt ook de vooruitgang op nationale schaal meetbaar.

De Global Benchmark meet 7 afzonderlijke gebieden op het gebied van LHBT inclusie: Beleid en Communicatie, Werknemersnetwerken, Inclusie en Betrokkenheid, Bewustmaking op de werkvloer, Ondersteuning en Gelijke Arbeidsvoorwaarden, Expertise en Monitoring en Betrekken van Klanten en Leveranciers.

Workplace Pride Global Benchmark Survey 2016

De Global Benchmark is ontworpen als een jaarlijks terugkerend onderzoek, zodat de deelnemers hun vooruitgang over een aantal jaren kunnen volgen. De top-5 scorende organisaties krijgen de Global Benchmark Endorsement.

De Global Benchmark kan vanaf 1 juni t/m 16 augustus 2016 ingevuld worden. Klik HIER voor het invullen.

Afgelopen jaar werd door 21 bedrijven en instellingen met in totaal 2,4 miljoen werknemers uit meer dan 100 bedrijven deelgenomen aan de Global Benchmark. Deelname is gratis en alle deelnemers krijgen een samenvatting van hun resultaten. De bedrijven en instellingen met de hoogste score worden in november bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Worldplace Pride Leadership Awards Gala. De afgelopen twee jaar was IBM het meest LHBT-vriendelijke bedrijf ter wereld.

Partners bij de Global Benchmark zijn: COC (Nederland), PrOut@Work (Duitsland), L’Autre Cercle (Frankrijk), Pride In Diversity (Australië), EDGE (Italië), LGBT Business Forum (Polen), Fulcrum (Oekraïne), Diversity Pro (Slowakije), GLEN (Ierland), Parea (Suriname) en ILGA-Europe.

[Bron/Illustraties: Workplace Pride]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!