Terug naar overzicht

Overijssel krijgt Damespad

Op zondag 2 november a.s. krijgt Overijssel een Damespad. Overijssel wordt daarmee de 10de provincie met een Damespad. Enkel in de provincies Flevoland en Utrecht is er nog geen Damespad.

Het Damespad Overijssel loopt langs de IJssellinie, over landgoederen en langs buitenplaatsen en door nieuwe natuurgebieden en land-art langs de Zandwetering. Het levert een afwisselende wandeling op, grotendeels over onverharde wegen, bospaden, graspaden, grasdijkjes en oude kerkenpaden.

Het Damespad Overijssel is 18 km lang, maar tijdens de officiële opening kan ook de verkorte wandeling van 11 km gelopen worden. Er is horeca onderweg en honden mogen mee.

De officiële opening van Damespad Overijssel is op zondag 2 november a.s. vanaf 10.30 uur in Huis Nieuw Rande, Schapenzandweg 3 in Diepenveen. Deelname kost € 6,–.

DAMESPAD LOGO 2

Het Damespad is een wandelnetwerk voor lesbische en biseksuele vrouwen, met een uitnodiging aan om een andere provincie op wandelschoenen te ontdekken en nieuwe vriendinnen te maken. Het eerste Damespad werd op 19 juli 2001 geopend in de provincie Zeeland op initiatief van Rita Zwaan.

[Bron/Illustratie & voor meer informatie: Damespad.nl]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!