Terug naar overzicht

Paarse Vrijdag op 450 scholen

Afgelopen vrijdag hebben op meer dan 450 scholen in Nederland tienduizenden leerlingen en docenten Paarse Vrijdag gevierd. Paarse Vrijdag was het grootste deel van de dag trending topic op Twitter.

Overal in Nederland organiseerden GSA’s acties rond Paarse Vrijdag. Op het Regius College in Schagen werd een speciale Paarse Vrijdag krant gemaakt met onder andere interviews met bekende Nederlanders. Het Pallas Athene College in Ede hing vol met paarse ballonnen en de kantine was volledig paars gekleurd, tot aan de broodjes aan toe. Ook hebben daar de docenten een actie opgezet met als titel: wil je nog les van mij hebben als je weet dat ik (en dan naar keuze) homo/lesbisch/bi/hetero ben?

Op het Dominicus College in Nijmegen hing een waslijn in de aula met paarse kledingstukken en kreeg iedereen die in het paars naar school komt een paarse lolly. Op meer scholen werden mensen die in het paars naar school komen beloond door de GSA: op het Sophanium in Gulpen kregen leerlingen een roze versnapering. Leerlingen die in Gulpen vergaten paars te dragen konden zich ter plekke paars laten schminken, ook hing er een grote paperwall waar leerlingen hun Paarse Vrijdag boodschap konden neerschrijven.

Een bijzondere actie op het SSGN in Nijmegen: de hele dag door waren daar optredens van leerlingen, en op het Alkwin Kollege in Uithoorn was het eindexamen-gala volledig in het paars.

Op onze Facebookpagina staan alle Paarse Vrijdag-foto’s die door leerlingen en docenten zijn ingezonden. Heb je zelf een mooie Paarse Vrijdag-foto? Plaats deze dan op onze tijdlijn.

Voor Paarse Vrijdag 2012 zijn drie promofilmpjes gemaakt. Bekijk ze hier.