Terug naar overzicht

Pink Nieuw-West doet aangifte van vernieling bloemstuk Dodenherdenking

Pink Nieuw-West heeft aangifte gedaan van vernieling van het bloemstuk dat de organisatie tijdens de Dodenherdenking op 4 mei bij de boulevard aan de Sloterplas tegenover de Meervaart in Amsterdam Nieuw-West heeft gelegd. Dinsdagochtend was het bloemstuk verdwenen en lagen er alleen nog wat restanten op de boulevard.

De stichting legt al zes jaar bloemstukken neer tijdens de Dodenherdenking bij de boulevard van de Sloterplas, Plein ‘40-‘45 en op het Sierplein in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West.

“Dat ging altijd goed”, vertelt Walter van Ruitenbeek, voorzitter van Pink Nieuw-West. “We zijn dan ook flink geschrokken van wat er nu is gebeurd.”

Alleen het bloemstuk van Pink Nieuw-West is verdwenen. Omdat verder iedere krans en elk bloemstuk nog keurig bij de gedenkplaats ligt, is Pink Nieuw-West bang dat er uitgegaan moet worden van een daad tegen de LHBTIQ+ gemeenschap in Nieuw-West.

Pink Nieuw-West heeft aangifte gedaan bij de politie van vernieling van het bloemstuk.

Pink Nieuw-West is een initiatief voor en door LHBT’s in het stadsdeel Nieuw-West van Amsterdam. Door het geven van borrels en bijeenkomsten, welke in principe openstaan voor iedereen, wordt inhoud aan de leuze: “Beter een goede buur dan een verre vriend”. Door het vergroten van de zichtbaarheid van de roze medemens, hoopt Pink Nieuw-West homo-, trans- en biseksualiteit bespreekbaarder te maken, zodat de drempel om jezelf te kunnen zijn in dit Amsterdamse stadsdeel steeds lager wordt. De eerste borrel vond plaats in mei 2010.

[Bron/Foto: Pink Nieuw-West]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?