Terug naar overzicht

Première documentaire 'One Kingdom, One Love'

Op zondag 13 december gaat de documentaire ‘One Kingdom, One Love’ in première in De Balie in Amsterdam. De documentaire gaat over het leven van LHBT’s in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden en de Koninkrijksboot tijdens de Canal Parade van dit jaar. Voorafgaand wordt een panelgesprek gehouden over gelijke rechten voor LHBT’s in het hele Koninkrijk.

De documentaire brengt het proces rondom het Koninkrijksboot mooi in beeld. Daarnaast komen verschillende van COC’s partnerorganisaties in het project Pink Orange Alliance (POA) aan het woord over de strijd voor gelijke rechten voor LHBT’s op de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Ook worden lokale LHBT geïnterviewd over wat het betekent om LHBT te zijn op hun eiland.

Wereldpremière

De wereldpremière van de documentaire is op 13 december (aanvang 16.00 uur) in de Grote Zaal van De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam. De fimvertoning is een onderdeel van het International Queer & Migrant Filmfestival. Na afloop is er een Q&A met regisseur Sebas Kes.

One Kingdom, One Love – Official Trailer (HD/English) from CanCreate on Vimeo.

Voorafgaand vindt het panelgesprek ‘Gelijke rechten in het hele Koninkrijk?’ plaats in De Salon van De Balie. Onder meer Boris Dittrich (HRW) en Glenn Helberg (OCAN) vertellen over de strijd voor gelijke rechten voor LHBT’s in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden en de invloed die dit heeft op de Nederlands Antilliaanse LHBT-gemeenschap. Het gesprek staat onder leiding van Tanja Fraai.

Koninkrijksdag

De documentaire ‘One Kingdom, One Love’ is ook nog op dinsdag 15 december (vanaf 19.00 uur) te zien in LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 96 te Rotterdam.

One Love One Kingdom - ministerie BZK - Koninkrijksdag 2015 klein

Daarnaast is er een speciale vertoning van de documentaire op dinsdag 15 december t.g.v. Koninkrijksdag 2015 in het auditorium van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties – Turfmarkt 147 in Den Haag. Inloop vanaf 16.00 uur – entree gratis. Na afloop van de vertoning van ‘One Kingdom, One Love’ wordt een presentatie gehouden met regisseur Sebas Kes en enkele hoofdpersonen in de documentaire. Aanmelding via mail: [email protected]. Let wel: bij het betreden van overheidsgebouwen is het vertonen van een legitimatiebewijs verplicht! Zie HIER voor meer informatie.

Het COC heeft een financiële bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze documentaire. Daarnaast zijn alle POA-partners betrokken bij het opstellen van een vervolgplan voor het vertonen van de documentaire op de eilanden.

[Bron: COC NL – Foto One Kingdom, One Love]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!