Terug naar overzicht

Presentatie ‘Als ik het zeg, dan ben ik het ook’

Op donderdag 11 oktober a.s. (Coming Out Dag) wordt de documentaire ‘Als ik het zeg, dan ben ik het ook echt’ worden gepresenteerd in Huis aan de Werf te Utrecht. Een aantal moeders en zonen die in de film te zien zijn, zullen bij de presentatie aanwezig zijn.

De documentaire

In deze film gaan zes koppels van moeders en zonen ‘aan de keukentafel’ in gesprek over de coming out. De moeders vertellen openhartig over hun worsteling, dan wel hun opluchting nadat het hoge woord eruit is. De zonen vertellen over de moeilijke periode voorafgaand aan de coming out, over het niet snappen wat er aan de hand was, over het gepest worden op school en over de moeite die ze hadden met het accepteren van hun homoseksualiteit. Maar ook en vooral gaat het over de bevrijding na de coming out, over nieuwe perspectieven en terugkerend zelfvertrouwen. Met slechts één vraag wordt het gesprek op gang gebracht. Ieder vertelt dan wat hij of zij wil vertellen en doet dat met hart en ziel. Geen interviewer die hen van hun spoor afhaalt.

De themafilm

De makers Tru

what do you say to win your girlfriend back

us Kaspers en Sander Houwen (zelf moeder en homozoon) hebben besloten om aanvullend op de documentaire een themafilm te maken voor o.a. het onderwijs. Door aan de slag te gaan met thema’s als onzekerheid,anders-zijn, gepest worden of een geheim met je meedragen, krijgen leerlingen inzicht in het proces dat een homojongere doorloopt. Tijdens de presentatie wordt ook aan deze film aandacht besteed.

Datum: donderdag 11 oktober 2012 – van 17.00 tot 21.00 uur
Locatie: Huis aan de Werf te Utrecht
Gastspreker is prof. dr. Rob Tielman.
Programma, route, parkeertips en actuele informatie vindt u via de site alsikhetzeg.nl

Een dvd met bijbehorend boekje zal na de presentatie verkrijgbaar zijn.

[Bron/Foto: HouwenMedia]

zp8497586rq