Terug naar overzicht

Prijs voor transgendervriendelijke werkgever Hanzehogeschool Groningen

De Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen heeft de Transzoen uitgereikt gekregen. Deze prijs van Transgender Netwerk Nederland (TNN) is voor werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap. De prijs werd op maandag 3 april voor de eerste keer uitgereikt in het kader van Transgender Day of Visibility 2017.

transzoen-2017-voor-hanzehogeschool-groningen-met-michele-garnier-hanzehogeschool-en-corine-van-dun-tnn-3-april-2017Docent Niek Delfgou heeft zijn werkgever, de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen, voorgedragen voor de Transzoen. De Hanzehogeschool ontvangt de Transzoen omdat zij Niek Delfgou alle gelegenheid en medewerking heeft gegeven om zijn transitie in eigen tempo doen. “Het mooiste is ook dat mijn collega’s hebben aangegeven het een voorrecht te vinden om van zo dichtbij een transitie te mogen meemaken”, aldus Niek Delfgou.

De prijs werd in ontvangst genomen door Michèle Garnier van de Sociale Academie voor Sociale Studies uit handen van TNN-voorzitter Corine van Dun – in aanwezigheid van Niek Delfgau (zie foto hierboven). En natuurlijk kreeg Michèle van Corine een zoen voor ze de prijs overhandigd kreeg.

De Transzoen bestaat uit een glazen lichtsculptuur in de vorm van een hand, die de kleuren van de transgendervlag laat zien: lichtblauw, roze en wit (zie foto). De prijs is gemaakt door kunstenares Katinka Waelbers.

Verklaring van Dordrecht

De Hanzehogeschool heeft op 3 april niet alleen de Transzoen in ontvangst mogen nemen, Paul van der Wijk van het College van Bestuur van de hogeschool heeft ook de Verklaring van Dordrecht ondertekend.

hanzehogeschool-groningen-ondertekening-verklaring-van-dordrecht-3-april-2017

Daarmee onderschrijft een werkgever haar toewijding aan transgendervriendelijk werkgeverschap. De tien punten in deze Verklaring bieden daarvoor een duidelijk kader.

Na de gemeentes Den Haag, Utrecht, Enschede, Lelystad, Amsterdam en toezeggingen van gemeentes Tilburg en Arnhem, is de Hanzehogeschool Groningen de eerste onderwijsinstelling die de Verklaring ondertekent.

[Bron: TNN – Foto’s: Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!