Terug naar overzicht

Primeur Caribisch gebied: minister bezoekt Pink House

Minister Constancia (midden) werd ontvangen door manager Dudley Ferdinandus van Pink House (links) en FOKO-secretaris Frits van der Capellen (rechts).

FOKO zet zich met name in voor de belangenbehartiging van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, en transgenders (LGBT). FOKO en COC Nederland werken samen in het Pink Orange Accord.

Minister Constancia heeft zich laten voorlichten over de werkzaamheden van FOKO die betrekking hebben op haar takenpakket: seksuele voorlichting en vorming, seksuele diversiteit en de preventie en behandeling van hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), uiteraard toegespitst op de groepen die FOKO bestrijkt.

‘Het is heel belangrijk dat ze kennis heeft gemaakt met ons werk en de bevolkingsgroepen waarvoor wij opkomen’, zegt manager Dudley Ferdinandus. ‘We zijn heel blij dat er vanuit de politiek eindelijk aandacht voor ons werk is’.

De minister toonde zich onder de indruk van het werk van FOKO. Zij was er met name zeer over te spreken dat FOKO specifieke groepen als jongeren en hiv-positieve personen organiseert en voor hen mogelijkheden wil scheppen voor een gezond en positief leven.

Constancia was volgens Ferdinandus heel betrokken: ‘Ze vindt het belangrijk dat mensen de kans krijgen om zichzelf te kunnen zijn. Ze steunt ons en is tevreden over het werk dat wij doen’.

De minister heeft tijdens haar bezoek duidelijk het standpunt ingenomen, dat in de Curaçaose samenleving een ieder gelijkelijk het recht op een gezonde ontwikkeling moet hebben, en dus ook de groepen waar FOKO zich voor inzet. De minister kondigde verder aan dat de verschillende hulporganisaties op het eiland meer moeten gaan samenwerken om het welzijn van zowel de homo-als heteroseksuele bevolking zo veel mogelijk te waarborgen.

Het bezoek van minister Constancia is uniek te noemen, omdat het in Curaçao en het Caribisch gebied de eerste keer is dat een minister een centrum als Pink House bezoekt.