Voltar à visão geral

Van Bijsterveldt apoia a Purple Friday

De oproep voor een ‘Paarse Vrijdag’ is een initiatief van enkele tientallen Gay-Straight Alliances (GSA’s)- bondgenootschappen van homo-, hetero- en biseksuele leerlingen die seksuele diversiteit op scholen aan de orde willen stellen.

Zij roepen hun medeleerlingen en docenten op paarse kleding te dragen op 10 december. Paars is de kleur die volgens hen staat voor moed en kracht in de Regenboogvlag, het internationale symbool van de homobeweging.

Het COC liet eerder weten de actie te ondersteunen. Van Bijsterveldt doet dat ook, liet ze vrijdag via Twitter weten. _Goed initiatief: 10 december Paarse Vrijdag. Ik doe mee! Jullie ook?_, twitterde ze.
Van Bijsterveldt apoia a Purple Friday
Paarse vrijdag wordt gehouden op de 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten. Leerlingen kunnen het actiemateriaal bestellen bij het COC op gsa(@)coc.nl. Meer informatie over GSA’s op www.gaystraightalliance.nl.

Ver também:

Crianças em idade escolar vestem-se de roxo contra a homofobia