Voltar à visão geral

Câmara aproxima informação obrigatória LGBT

‘We rekenen er op dat de regering nu snel gehoor geeft aan de eis van de Kamer, het COC en duizenden ondertekenaars van onze internetpetitie’, aldus de COC-voorzitter.

Het COC hield vanmorgen een demonstratie op het Plein voor de Tweede Kamer, waar D66, VVD, PvdA, GroenLinks en SP en toezegden om vóór voorlichting te stemmen.

Op aandringen van het COC nam de Tweede Kamer al in 2009 een motie van D66 aan over voorlichting op elke school. Op 12 april 2011 liet minister Van Bijsterveldt (OCW) weten die motie niet te willen uitvoeren. Daarop startte het COC een nationale internetpetitie op coc.nl en voerde talloze gesprekken met Kamerleden en het ministerie.

Het leidde tot de motie die vandaag, met steun van VVD, PvdA, SP, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en uiteindelijk ook PVV, door de Tweede Kamer werd aangenomen.

Daarin wordt de regering opgeroepen om voorlichting over homo- en transseksualteit ‘onverwijld’ in te voeren op alle scholen in Nederland.

Weigerambtenaar

Een voorstel van GroenLinks, PvdA, SP en D66 om per direct een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar, werd aangehouden tot dit najaar. Wel krijgt de Kamer vóór eind oktober een reactie van het kabinet op een advies van de Commissie Gelijke Behandeling waarin wordt aanbevolen om een einde te maken aan de weigerambtenaar.
Câmara aproxima informação obrigatória LGBT
‘Het is teleurstellend dat de Kamer dit besluit voor zich uit schuift, maar wij zullen er alles aan doen om de regering er vóór eind oktober van te overtuigen dat het afgelopen moet zijn met de weigerambtenaar’, laat voorzitter Bergkamp weten.

Verder stemde de Kamer voor een voorstel van de PvdA om geweld tegen lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) harder aan te pakken.