Voltar à visão geral

O Reverendo Gremdaat e o Conselheiro Van Es abrem as Jornadas de Cinema Cor-de-Rosa

Festivalcoördinator Werner Borkes kijkt uit naar deze 15de editie: ‘Het is de grootste editie ooit, met 11 dagen en 114 voorstellingen, een tour langs Nederlandse filmtheaters, een expositie bij het IHLIA, schoolvoorstellingen en weer een aantal bijzondere thema’s die een groot publiek moet aanspreken’.

De thema’s van het festival zijn dit jaar onder andere ‘Religie’; met de bijzondere wereldpremiere van de Nederlandse documentaire I am Gay and Muslim_. We focussen op hoe heden ten dage homoseksualiteit in films wordt weergegeven met The Gaze en _Global laat de stand van zaken zien van de homo-emancipatie.

De Roze Filmdagen kent dit jaar maar liefst zeven awards: vier OUTTV Audience Awards voor de publieksfavorieten, een Junior Award (beste jongeren film), een Student Award (beste korte film) en een Industry Award (beste speelfilm). Deze drie prijzen worden toegekend door diverse jury’s.

Het festival vindt opnieuw in zijn geheel plaats in bioscoop Het Ketelhuis, dat 11 dagen lang een ontmoetingsplek is voor de gehele ‘community’ en (arthouse) filmliefhebbers.

Het festival sluit af op 25 maart (21.30 uur) met de toekenning van de Awards, gepresenteerd door Dolly Bellefleur.

ROZE FILMDAGEN

O Reverendo Gremdaat e o Conselheiro Van Es abrem as Jornadas de Cinema Cor-de-Rosa
Data: 15-25 maart 2012
Locatie: bioscoop Het Ketelhuis – Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4 te Amsterdam