Voltar à visão geral

Amesterdão e GenderTalent orientam as pessoas transgénero para o mercado de trabalho

Stichting GenderTalent, gespecialiseerd in HR-services voor transgenders en werkgevers, en de gemeente Amsterdam kondigen op 1 mei aan dat zij een officiële samenwerking zijn gestart. Het doel is om werkloze Amsterdamse transgenders naar een betaalde baan te begeleiden middels jobcoaching.

Uit recent onderzoek blijkt dat 25% van alle transgenders in een uitkeringssituatie zit, terwijl dit cijfer voor de gehele bevolking 10% is. Daarnaast krijgt ruim 40% van alle transgenders krijgt te maken met discriminatie. Om deze groep te ondersteunen hebben Transgender Netwerk Nederland, FNV en COC Nederland op 26 juni 2016 de stichting GenderTalent opgericht. GenderTalent coacht inmiddels al 52 trans personen en elke maand melden zich circa 15 nieuwe personen aan. Daarnaast traint GenderTalent managers, teams en HR-afdelingen van bedrijven.

“De samenwerking met gemeenten, bedrijven en het UWV is essentieel om deze groep mensen te helpen,” zegt Bregtje Visser, voorzitter en initiatienemer van GenderTalent. “Er zitten momenteel 2,5 keer zoveel transgenders in de uitkeringsbestanden bij gemeenten en het UWV ten opzichte van de gehele bevolking. Ik ben verheugd dat de Gemeente Amsterdam een voortrekkende rol neemt in het oplossen van dit veel te hoge uitkeringscijfer”.

Simone Kukenheim, Wethouder Onderwijs, Jeugd, Diversiteit bij Gemeente Amsterdam: “Ik wil dat iedereen in Amsterdam zichzelf kan zijn. Transgenders krijgen te vaak te maken met discriminatie en afwijzing op de arbeidsmarkt. Amsterdam wil transgenders ondersteunen zodat zij zich veilig voelen en hun talenten op de arbeidsmarkt kunnen inzetten.”

De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Amsterdam en GenderTalent vindt plaats op woensdag 17 mei tijdens IDAHOT 2017, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bi-fobie en Transfobie. GenderTalent presenteert die dag tevens een integratieprogramma voor transgender-vluchtelingen. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met verschillende partners, op basis van onderzoek uitgevoerd door GenderTalent.

[Bron: GenderTalent]