Voltar à visão geral

Barbara Barend vence o prémio OUTtv Media Award 2017

Journaliste en tv-persoonlijkheid Barbara Barend is door de kijkers van OUTtv uitgeroepen tot media persoonlijkheid van 2017. Zij ontving de OUTtv Media Award in het tv-programma Keur met Peren, dat zondagavond 8 oktober jl. is uitgezonden op OUTtv. 

Tijdens de opnames van Keur met Peren werd Barbara Barend door OUTtv-directeur Marc Putman verrast en nam ze de OUTtv Media Award in ontvangst. “Wat geweldig, ik ben er helemaal stil van!”, aldus Barend. Belangrijkste aanleiding voor haar uitverkiezing was de #handinhand Twitteractie die de journaliste in april ontketende.

Via Twitter deelde Barbara Barend op zondag 2 april jl. haar woede naar aanleiding van het anti-LHBTI-geweld tegen Jasper en Ronnie, die na het uitgaan in Arnhem op zaterdagnacht met een betonschaar door een groep jongeren in elkaar werden geslagen. Zij riep in haar twitterbericht vooral heteromannen op om uit solidariteit met de slachtoffers gezamenlijk #handinhand op de foto te gaan.  Deze oproep werd in de dagen hierna massaal opgevolgd, van prominente politici die samen hand in hand bij de kabinetsinformateur binnen wandelden, tot professionele voetballers en collega’s op kantoor.

“De actie is eigenlijk spontaan ontstaan en komt voort uit mijn woede en onmacht dat twee jongens in elkaar geslagen zijn, alleen omdat ze uit liefde hand in hand over straat lopen!”, reageerde Barbara Barend toen ze de OUTtv Media Award kreeg uitgereikt.”

OUTtv Media Award

De OUTtv Media Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die op een niet-conventionele en positieve wijze homoseksualiteit onder de aandacht heeft gebracht in de media. OUTtv hield een online poll waarbij de kijkers en fans konden stemmen op de persoonlijkheid, van wie zij vonden dat die de OUTtv Media Award 2017 zou moeten winnen.

Vorig jaar kreeg Diva May Day de OUTtv Media Award wegens haar oproep om op de nationale TV een ongekuiste versie van het mensenrechtenconcert te brengen. In 2015 ging de prijs naar Boris Dittrich, de voorvechter en directeur van het LHBTI-programma bij Human Right Watch, voor zijn inzet voor gelijke rechten voor de LHBTI-gemeenschap en de invoering van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht in 2000. SBS-presentatrice Mirella van Markus nam in 2014 de award in ontvangst voor haar documentaire ‘Wij willen ook een kind’ over het krijgen van een kind als lesbisch paar. In andere voorafgaande edities wonnen ex-GTST-acteurs Ferry Doedens (2011) en Sinan Eroglu (2012) de award. In 2013 was er geen uitreiking.

OUTtv is dé lifestylezender voor de gay- en open-minded en via de meeste grote tv-aanbieders in Nederland, zoals Ziggo en KPN, te ontvangen in een pluspakket.

[Bron: OUTtv – Foto Barbara Barend en Marc Putman: OUTtv]

A COC luta pelos direitos LGBT. Junta-te a esta luta!