Terug naar overzicht

PVV Den Haag wil af van homo-ontmoetingsplaatsen

Haags PVV-raadslid Paul ter Linden wil dat er na 14 jaar praten eindelijk wordt gehandhaafd, want ‘het gedogen van openbare seks zorgt voor onwenselijke situaties, onveiligheid en daarnaast geeft het een verkeerd beeld van homoseksualiteit’.

‘Mensen krijgen het idee dat het normaal is dat homoseksuelen in de bosjes anonieme seks met elkaar hebben’, zegt Ter Linden. ‘De grote meerderheid van de homo’s distantieert zich fel van deze beeldvorming’.

Daarnaast vindt de PVV dat de ontmoetingsplaatsen de toch al verslechterende acceptatie van homoseksualiteit belemmeren.

‘De acceptatie van homoseksualiteit is een belangrijke graadmeter van het ontwikkelingsniveau van een maatschappij’, aldus Ter Linden, die middels deze vragen de discussie rond homo-emancipatie weer op de Haagse agenda wil zetten.

De PVV’er stelt dat er nog genoeg andere plekken zijn waar ook mannen die nog niet openlijk voor hun seksuele gerichtheid zijn uitgekomen, seks met elkaar kunnen hebben. ‘In de homosauna of de darkroom heeft niemand er last van’, suggereert Ter Linden.

COC Nederland sluit zich niet aan bij de oproep van de Haagse PVV-fractie. ‘Zowel homo’s als hetero’s hebben al sinds het begin van de mensheid wel eens seks in de buitenlucht’, zegt COC-woordvoerder Philip Tijsma. ‘Dat kan je wel gaan ontkennen. Maar het is beter dat soort activiteiten waar mogelijk te reguleren, bijvoorbeeld door een paar plekken duidelijk aan te geven en de veiligheid van bezoekers van die plekken te garanderen’.

Tijsma merkt verder op dat het wel bevreemdend is dat in de PVV-vragen zowel gevraagd wordt om strikt handhavingsbeleid ‘middels structurele aanwezigheid van politie of stadswachten’ om het contactzoeken tegen te gaan, maar ook om beleid om ‘homobashing’ op de ontmoetingsplaats tegen te gaan. ‘Dat is toch wat tegenstrijdig’, zegt Tijsma.

Paul ter Linden is sinds 20 januari jl. raadslid als opvolger van Sietse Fritsma die zich meer wil gaan richten op zijn werk als Tweede Kamerlid. Bij zijn aantreden maakte de openlijk homoseksuele Ter Linden duidelijk dat hij zich ondermeer wil gaan inzetten voor de homo-emancipatie, die volgens hem steeds meer onder druk komt te staan.

‘Ik sta te popelen om in de raad op te komen voor de Haagse homogemeenschap’, zegt Ter Linden. ‘Ik wil laten zien dat de homo-emancipatie bij de PVV in de meest veilige handen is’.

Zie voor de PVV-vragen aan het Haagse college:

PVV – Homo-ontmoetingsplaatsen belemmeren homo-emancipatie

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discriminatie.