Terug naar overzicht

Queer Day met George Takei tijdens IDFA

Op maandag 24 november is het Queer Day tijdens de IDFA – het documentairefilmfestival dat elk jaar in november in Amsterdam plaatsvindt. Speciale gast tijdens de Queer Day is de Japans-Amerikaanse acteur George Takei, bekend van Star Trek.

Het Queer Day-programma bestaat uit een selectie van vijf recente documentaires waarin homoseksualiteit, (homo)rechtenactivisme en gender centraal staat. Na afloop van elke film vindt een Q&A plaats, waarvoor diverse regisseurs zijn uitgenodigd.

Een van de documentaires is To Be Takei, over het leven van George Takei, de Japans-Amerikaanse acteur die wereldberoemd werd door zijn rol als Hikaru Sulu in Star Trek. Decennia later is hij nog altijd actief als acteur, LHBT-activist en social media-fenomeen. Na de vertoning van de documentaire wordt de acteur uitgebreid geïnterviewd door Ryan Harrington van het Tribeca Film Institute.

De vijf documentaires die vertoond worden tijdens Queer Day zijn:

Queer Day 2014 wordt georganiseerd in samenwerking met mediapartner OUT.tv, de gay lifestyle tv-zender van Nederland en België. Het Queer Day-programma wordt vertoond in Pathé De Munt, Vijzelstraat 15 te Amsterdam.

[Bron: IDFA – Foto George Takei: CC-Greg Hernandez]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!